У рамках проекту Еразмус+ «Логістика та управління ланцюгами поставок» відбувся День Логістики 2022

Кафедра маркетингу і логістики Львівської політехніки
Фрагмент афіші заходу

21 квітня на кафедрі маркетингу і логістики у рамках реалізації проекту Erasmus+ Jean Monnet Module (610856-EPP-1-2019-1-UA-EPPJMO-MODULE) «Логістика та управління ланцюгами поставок: поширення європейського досвіду» відбувся День Логістики / Supply Chain Day 2022.

Щороку в Supply Chain Day логістична спільнота Європи проводить різні заходи для ознайомлення громадськості з досягненнями, розвитком логістики та інноваціями, основна мета яких – показати перспективність цієї галузі. Війна показала, наскільки логістика та управління ланцюгами постачань є важливими.

Поки військова логістика забезпечує міцний щит, цивільна – має бути надійним тилом. Логістика воєнного часу – тема цьогорічного Дня Логістики 2022. Девіз події – Strong Together.

У заході взяли участь представники компаній та влади, які поділилися досвідом управління логістичними процесами у складний для України час. Загалом до заходу долучилося понад 120 учасників.

Захід розпочався із привітання завідувача кафедри маркетингу і логістики Інституту економіки і менеджменту Львівської політехніки, д.е.н., професора Євгена Крикавського, який зазначив, що кафедра займається дослідженням питань логістики та управління ланцюгами поставок починаючи ще з 1995 року, третій рік поспіль подія відбувається в рамках проекту Erasmus+. Проблеми сьогодення, пов’язані із впливом пандемії та воєнними діями, вкотре нагадують про надзвичайну актуальність прийняття оптимізаційних рішень у всеукраїнському та глобальному вимірах з метою забезпечення гнучкої логістичної інфраструктури, ланцюгів поставок для адаптації до зовнішніх загроз.

Також зі зверненням до учасників виступив голова постійної депутатської комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Львівської обласної ради Володимир Квурт, який розповів про шляхи розв’язання актуальних питань життєдіяльності Львівської області у нинішній ситуації, про виклики, з якими довелося зіткнутися області, й підкреслив особливо важливу роль логістики у розв’язанні соціальних, економічних та інших питань.

Свій досвід ведення бізнесу, адаптації до умов воєнного часу, пошуку нових рішень презентували представники компаній, які працюють на логістичному ринку, зокрема:

  • Роман Скочиляс – заступник директора з міжнародних перевезень компанії ДТЕП «Іст-Захід»;
  • Марія Мулява – виконавчий директор компанії GTL;
  • Марина Мельник – директор з продажів ТОВ «Рабен Україна»;
  • Софія Телефуз – менеджер із внутрішніх комунікацій поштово-логістичної компанії «Meest»;
  • Андрій Данилів – заступник директора з розвитку мережі АТ «Укрпошта»;
  • Олександр Камишін – голова правління АТ «Укрзалізниця»;
  • Олег Смокоровський – начальник технічного відділу служби вагонного господарства АТ «Укрзалізниця»;
  • Леся Стасюк – провідний інженер служби вагонного господарства АТ «Укрзалізниця»;
  • Андрій Федоренко – директор ТОВ «Леідінг» (Lading LCC).

Роботу заходу продовжила дискусійна панель, на якій всі присутні мали можливість задати запитання представникам компаній, обговорити проблеми та можливості, які властиві логістичному ринку в сучасних умовах, обмінятися актуальним досвідом та практиками.

Цікавими і надихаючими були й виступи студентів під час другої дискусійної панелі. Студенти Настя Капущак – волонтер Студентського волонтерського штабу Національного університету «Львівська політехніка», Марта Ткаченко – виховник та волонтер в організації «Пласт», Остап Нагірний – волонтер громадської організації «Волонтерська сотня» та Христина Питак – випускниця кафедри маркетингу і логістики, волонтер в організації Save Ukraine, поділилися особливостями логістичної підтримки волонтерської діяльності у воєнний час, пов’язаними із розв’язанням проблем організації, сортування та відвантаження гуманітарної допомоги, координування розподілу необхідних речей та інформаційного супроводу.

Команда проекту «Логістика та управління ланцюгами поставок: поширення європейського досвіду» щиро вдячна усім учасникам, спікерам, а також студентській молоді за цікаві змістовні доповіді й за активну волонтерську роботу.

Щиро віримо і сподіваємось, що вже на наступному Дні логістики (Supply Chain Day) темою обговорення стане відбудова України після Перемоги та роль у цьому відновленні галузі логістики й управління ланцюгами поставок.

Деталі події – на сторінці проекту у соцмережі Фейсбук.
 

Афіша заходу Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу