У рамках партнерства з Університетом Манітоби викладачі ІГСН підвищуватимуть кваліфікацію у сфері інклюзії

Кафедра соціології та соціальної роботи Львівської політехніки
Фото із навчання

23 жовтня 2021 року стартувало навчання для викладачів кафедри соціології та соціальної роботи Інституту гуманітарних та соціальних наук Львівської політехніки за програмою підвищення кваліфікації «Тренінг для тренерів з питань соціальної інклюзії та інклюзивної освіти».

Програма, яку реалізують завдяки українсько-канадській співпраці – партнерству Львівської політехніки, зокрема кафедри соціології та соціальної роботи, і Манітобського університету у Вінніпегу (Канада), стала актуальною реакцією на виклики часу та соціальні проблеми сьогодення.

Навчання за програмою включає два змістові модулі – «Організація дистанційного навчання для здобувачів вищої освіти з особливими освітніми потребами» і «Забезпечення можливостей доступності навчання для осіб з особливими освітніми потребами у закладі вищої освіти». Загальний обсяг – 120 академічних годин (4 кредити ЄКТС) .

Програму викладатиме у комбінованому форматі – офлайн і онлайн – візит-професор Львівської політехніки, доцент кафедри Студій миру і конфлікту Манітобського університету д-р Морін П. Флагерті із залученням команди Центру вдосконалення освіти та навчання Університету Манітоби (Колін Вебб, старший керівник, і Шейх Ульд Мулай, співробітник Центру).

У навчанні за програмою підвищення кваліфікації беруть участь 15 викладачів кафедри соціології та соціальної роботи.

Програму реалізують у рамках нової освітньої ініціативи кафедри соціології та соціальної роботи і Міжнародного центру професійного партнерства «Інтеграція» з підвищення кваліфікації / професійного розвитку (неформальна освіта) у сфері соціальної інклюзії та інклюзивної освіти.

Здобуті знання і сформовані компетентності, а також сертифікати тренерів дадуть змогу підготовленим за результатами реалізації програми викладачам здійснювати дисемінацію здобутого досвіду серед спільноти Львівської політехніки, передусім науково-педагогічних і навчально-допоміжних працівників.

Надалі буде розгорнуто аналогічну програму для зовнішніх споживачів – фахівців соціальних служб міста Львова і регіону.

Фото із навчання Фото із навчання Фото із навчання Фото із навчання Фото із навчання