У рамках кооперації Львівської політехніки і Технічного університету Відня відбудеться міжнародний воркшоп

Кафедра містобудування Львівської політехніки
Фото із зустрічі

З початку війни в Україні фахова спільнота архітекторів, громадські організації, місцеве самоврядування активно реагують на урбаністичні, соціальні трансформації, що відбуваються в Україні. Важко прогнозувати, коли і як буде відновлено міста на Сході України після закінчення війни, проте міста, що перебувають у відносній безпеці, адаптовуються до сьогоденних викликів. Велика кількість вимушено переселених українців на території міст Заходу України потребують житла, робочих місць, розширення соціальної інфраструктури, освітніх закладів та інших.

У рамках кооперації Національного університету «Львівська політехніка» і Технічного університету Відня 17–21 жовтня 2022 року відбудеться Міжнародний воркшоп Urban Density Lab Ukraine («Лабораторія міської щільності України») на тему Lviv Social Resilient City («Львів – місто соціальної стійкості»).

На початковій зустрічі тьюторів, що відбулась у будівлі Львівської міської ради на запрошення головного архітектора Антона Коломєйцева, обговорено проблематику та виклики для міста у час війни. Завданням передбачено опрацювання двох актуальних територій, що запропоновані департаментом архітектури та містобудування Львівської міської ради, – «Рясне-2» і «Збоїща».

Метою воркшопу є напрацювання рішень щодо модернізації зазначених територій через формування багатофункційних комплексів, які включають: нові квартали соціального житла, соціальну інфраструктуру, місця прикладання праці, функції фізичної та психологічної реабілітації, а також ефективне залучення зазначених територій у загальноміську систему функціонування.

В основу проєктних пропозицій повинні лягти підходи щодо формування нових якостей соціального житла, функціональної та соціальної різноманітності, забезпечення доступності й рівності для всіх людей.