У приміщенні Львівської політехніки відбулося засідання Конгресу місцевих та регіональних влад за участі Президента України

Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото з конгресу

В Актовій залі головного корпусу Національного університету «Львівська політехніка» в суботу, 4 березня, відбулося засідання Конгресу місцевих та регіональних влад за участі Президента України Володимира Зеленського та представників центральних органів влади, регіонального керівництва, голів міст, сіл, зокрема й тих, що нині тимчасово окуповані.

На засіданні Конгресу також були присутні керівники та інші представники Кабінету Міністрів, Верховної Ради, Офісу Глави держави, сил безпеки та оборони, а також представники держав ― партнерів України.

Як наголосив Президент України, головне завдання цього засідання Конгресу ― не лише підбиття ключових підсумків роботи державних інституцій та місцевої влади протягом найскладнішого року для нашої держави ― року війни, а й визначення рішень, щоб зробити нашу державу ще міцнішою. На всіх рівнях – від центральних урядових структур до управління громадами країни.

До учасників засідання Конгресу у відеоформаті звернулися: Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, президент Асоціації муніципалітетів Австрії, мер м. Графенвер Альфред Рідель, міський голова Лондона Садік Хан Аман та мер Парижа Анн Ідальго.

У межах засідання Конгресу також відбулося позачергове засідання Кабінету Міністрів, на якому було затверджено Державну антикорупційну програму на 2023–2025 роки.

Довідка

Окрасою головного корпусу є актова зала. Її інтер’єр ― це довершений приклад синтезу мистецтв у архітектурі, що разом формує неповторний художній образ. Поля між скульптурними алегоричними постатями заповнено одинадцятьма художніми полотнами за загальною назвою «Історія людської цивілізації». Цикл картин виконано за ескізами видатного художника Яна Матейка, на замовлення цісаря Франца Йосифа І. Стелю зали виконано у вигляді кесонного ренесансного перекриття, прикрашеного розетками та позолоченою майолікою.

У 2015 році після наукових архітектурно-реставраційних досліджень науковці, аспіранти та магістри Інституту архітектури та дизайну Львівської політехніки розпочали роботи над відновленням актової зали. Головне завдання, яке ставили перед собою ― повернути втрачений вигляд головного приміщення університету, яке колись було залою засідань великого сенату. Реставраційні роботи тривали 5 років. У вересні 2020 року актову залу офіційно відкрили.

Фото з конгресу Фото з конгресу Фото з конгресу