У Національному університеті «Львівська політехніка» відбувся конкурс ідей

Ірина Мартин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото з конкурсу

Це завершальний молодіжний конкурс проєкту IDEA у межах Інноваційного простору SMART SPACE. Місцем його проведення став Студентський простір «ІІІ поверх».

Позаяк усі курси проєкту спрямовані на те, щоб навчити його учасників створювати цікаві ідеї та втілювати їх у реальність, то проєкт IDEA завершився змаганням за можливість розвивати власний продукт, маючи підтримку партнерів.

Тож 17 травня 2024 року Львівська політехніка стала епіцентром бурхливого потоку ідей і креативних рішень. Того дня 20 команд змагалися за звання найкращих, презентуючи свої інноваційні проєкти в шести категоріях.

Перемогу здобули проєкти:

  • UMV (автори — Тарас Григлевич, Владислав Рак, Дмитро Гілей) — категорія «туризм та культурна спадщина».

Переможці цього проєкту запропонували аудіоекскурсії з готовими записами, що дають змогу відчути справжні емоції під час екскурсій, не відриваючись від групи.

  • Easier world (автор — Іван Лівчак) — категорія «соціальна відповідальність та екологія».

Автор проєкту розробив тростину для людей з порушенням зору, що оснащена сенсорами перешкод і вібросигналом, що допоможе швидше та безпечніше орієнтуватись у просторі.

  • String rest (автор — Василь Червінка) — категорія «творчі проєкти та дизайн».

Тут автор пропонує бачення закладу String rest, де можна відпочити, попрацювати, випити кави чи чаю під звуки чарівної живої музики.

  • Wander way (автори — Денис Гринчишин, Данило Ришко, Олена Кулиняк, Маркіян Мазур) — категорія «інноваційні технології та програми».

Автори цього проєкту розробили мобільний застосунок для прогулянок і подорожей, який поєднує функції соцмережі й інтерактивної гри. Завдяки цьому мандрівки стануть більш цікавими та захопливими.

  • **Furin (автори — Юля Скакун, Аріана Нестерук, Софія Кислякова, Віка Кихней) — категорія «інноваційні рішення та ідеї».
  • NEON SHOP (автори — Соломія Прийма, Софія Романів, Владислав Мельник) — категорія «креативність та дизайн».

Як уже сказано, всі переможці завдяки підтримці партнерів конкурсу здобули можливість реалізувати свої проєкти. Решту учасників нагородили сертифікатами та подарунками.

Проєкти оцінювало журі, до якого ввійшли авторитетні фахівці: керівниця напряму співпраці з технологічними та ІТ-компаніями Credit Agricole Bank Наталя Ожанська, керівниця освітніх партнерств SoftServe в Україні Ольга Доля, інженер із чималим досвідом прикладної розробки під Mac/iOS й у системному програмуванні, менеджер мобільної компетенції компанії ELEKS Олег Санніков, керівниця проєктів Центру підтримки підприємництва, консультантка з розвитку бізнесу Анна Чуба. Учасники конкурсу почули від них чимало порад, базованих на власному досвіді.

На захід завітали почесні гості: представниця Управління молоді та спорту ЛОВА Ольга Сподарик, начальник відділу освіти Франківського та Галицького районів Львова Андрій Сороківський, заступниця директора Департаменту освіти і науки ЛОВА Мар’яна Дмитрів, начальник відділу інновацій, професійної, фахової передвищої та вищої освіти Іван Пикус, кураторка напряму співпраці з міжнародними компаніями в західних областях України Ірина Федак, директорка Львівського державного будинку техніки Лілія Івашкевич, професор кафедри менеджменту організацій Львівської політехніки Олексій Другов.

Підтримку та спонсорську допомогу заходу надали IT-компанії Sigma, SoftServe, ELEKS, банк Креді Агріколь, а також Торговий дім «Галка».

— Бажаємо всім учасникам нашого конкурсу сміливості реалізовувати свої ідеї, здобувати перемоги й вірити у власні сили й можливості, — каже засновниця та керівниця проєкту, доцентка кафедри управління проєктами Інституту адміністрування, державного управління та професійного розвитку Львівської політехніки Ірина Андрушків.

Проєкт знайшов своє втілення завдяки підтримці Львівської політехніки, Управління молоді та спорту ЛОВА, Управління освіти й Управління молодіжної політики Департаменту розвитку Львівської міськради, Громадської організації «МАЙБУТНЄ ІN.UA», ГО «Амбасадори освіти». Його партнери — ІТ-компанії: Sigma Software, ELEKS Software, SoftServe.

Фото з конкурсу Фото з конкурсу Фото з конкурсу Фото з конкурсу Фото з конкурсу Фото з конкурсу Фото з конкурсу Фото з конкурсу Фото з конкурсу