У межах проєкту «Запитай випускника» до Львівської політехніки завітала вихованка ІХХТ Христина Болібрух

Діана Волченська, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото із зустрічі у Львівській політехніці

14 жовтня у межах серії розмов «Запитай випускника» в Національному університеті «Львівська політехніка» відбулася зустріч викладачів і студентів кафедри технології біологічно активних сполук, фармації та біотехнології спеціальностей 162 «Біотехнології та біоінженерія» і 226 «Фармація, промислова фармація» бакалаврського та магістерського рівнів вищої освіти з випускницею Інституту хімії та хімічних технологій, а нині кандидаткою хімічних наук Христиною Болібрух. Уже понад три роки Христина обіймає посаду менеджерки з регуляторних відносин у компанії Cencora PharmaLex. Завітавши на рідну кафедру, вона розповіла студентам про свій кар’єрний шлях і докладно окреслила особливості своєї роботи в лекції на тему «Реєстрація лікарських засобів: від науки до регуляторного менеджменту».

Свій виступ Христина Болібрух розпочала з розповіді про навчання у Львівській політехніці та перші кроки у професійній кар’єрі. Вона тепло згадала університетські роки, а також поділилася неоціненним досвідом стажування в Aix-Marseille University у Франції під час навчання в аспірантурі. Свого часу Христина працювала молодшою науковою співробітницею на кафедрі ТБСФБ, де згодом захистила кандидатську дисертацію за спеціальністю 02.00.03 «Органічна хімія». За словами гості, робота на кафедрі надала їй цінні знання та навички, які допомогли їй значно просунутися кар’єрною драбиною. У 2016 році Христина почала працювати у відділі реєстрації ТОВ «Артеріум ЛТД», а від 2021 року і дотепер обіймає посаду менеджерки з регуляторних відносин у компанії Cencora PharmaLex.

Спікерка чітко окреслила головні обов’язки своєї посади, ознайомила слухачів із регуляторними питаннями реєстрації лікарських засобів і фаховою термінологією та представила схему досьє для реєстрації фармацевтичного препарату. Христина поділилася з аудиторією досвідом подолання труднощів, які виникали в неї на початку роботи в новій компанії, розповіла про проєкти, в яких брала участь, і про те, над чим працює зараз. Вона також докладно розповіла про історію створення компанії Cencora PharmaLex, її регіональні центри, основні напрями роботи та виконувані функції.

Гостя перелічила головні, на її думку, навички та знання, які забезпечують успіх у фармакологічній сфері, зокрема в регуляторних відносинах. Серед них вона виділила: регуляторні знання, які допомагають орієнтуватись у регуляторних вимогах локальних ринків, комунікативні навички, що є основою для налагодження міжнародної співпраці та досягнення відповідних результатів, а також організаційні здібності, які передбачають мультизадачність і вміння перемикатися між проєктами. Окремо Христина наголосила на важливості гнучкості та стресостійкості, потрібних для роботи з великими обсягами даних і дотримання суворих термінів.

Наприкінці свого виступу Христина дала поради майбутнім спеціалістам. Насамперед вона зробила акцент на наполегливості в досягненні цілей і здобутті нових знань в університеті.

— Навчання для вас зараз — це база. Можливо, ви не всі знання застосуєте на практиці, але вам точно буде легше надалі. Це допоможе вам розвиватись у професійному плані, — запевнила спікерка.

Гостя наголосила на важливості вивчення та вдосконалення англійської як провідної мови міжнародної комунікації, а також підкреслила значення розвитку емоційного інтелекту для налагодження робочих контактів і духовного зростання як особистості. Вона зазначила, що зарплата не є основним показником для початку кар’єри. Шлях до успіху довгий і потребує терпеливості, тож найперше варто думати про перспективи розвитку та здобуття навичок.

Лекція завершилася запитаннями студентів і теплою розмовою між викладачами та запрошеною випускницею.

Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці