У межах обласної програми Львівська політехніка реалізовує два інноваційні проєкти, потрібні у воєнний час

За матеріалами сайту Львівської обласної військової адміністрації
Ілюстрація до матеріалу

Два інноваційні проєкти співфінансовано у межах обласної Програми сприяння інноваційному та науково-технологічному розвитку у Львівській області на 2021–2025 роки. Їх реалізовує Національний університет «Львівська політехніка». Це – розробка технологій спеціальних піротехнічних засобів сигнального та протипожежного призначення, а також виготовлення гідрогелевих лікувальних пов’язок для закладів охорони здоров’я.

У межах першого проєкту науковці Університету розробили й оптимізували рецептури для виробництва піротехнічних засобів спеціального призначення: візуальної та звукової сигналізації (сигнальні й маскувальні димові гранати), а також засобів гасіння локальних пожеж дистанційного застосування (у вигляді протипожежних гранат).

У межах другого закуплено обладнання, яке дало можливість уже виготовити 10 тисяч гідрогелевих лікувальних пов’язок для забезпечення першочергових потреб закладів охорони здоров’я Львівщини.

Як інформують у департаменті економічної політики Львівської обласної військової адміністрації, зараз науковці шукають інвестора, який зможе розгорнути повноцінне промислове виробництво.

«Адже фідбек від військових медиків уже є: пов’язки справді допомагають під час порятунку українських воїнів», – додають у департаменті.

Нагадаємо, що цьогоріч Програму сприяння інноваційному та науково-технологічному розвитку у Львівській області на 2021–2025 роки адаптували до військових потреб. Реалізацію проєктів у межах Програми здійснюють за напрямами:

  • виробництво високотехнологічного обладнання та/або товарів військового і подвійного призначення;
  • інформаційні технології кібербезпеки.

9 інноваційних проєктів отримали 5 мільйонів гривень співфінансування з обласного бюджету. Загальна вартість проєктів – 8 232,00 тисяч гривень.

Ілюстрація до матеріалу Ілюстрація до матеріалу Ілюстрація до матеріалу Ілюстрація до матеріалу