У Львівській політехніці відбувся тренінг, присвячений системам управління якістю освітніх послуг

Ірина Мартин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото з тренінгу

На заході у межах проєкту Жана Моне, який виграла кафедра інформаційно-вимірювальних технологій ІКТА, йшлося про вивчення європейського досвіду впровадження систем управління якістю освітніх послуг.

Ця подія викликала неабияке зацікавлення. За словами завідувачки кафедри ІВТ Тетяни Бубели, на дводенний тренінг, що відбувався у змішаному форматі, зареєструвалося 260 учасників. Усі вони виявили активність, поділилися набутим досвідом і здобули нові важливі знання.

Серед присутніх – заступниця начальника управління освіти Львівської міськради Галина Пирин, координаторка проєкту Erasmus+ Жан Моне Модуль доцентка Львівської політехніки Алла Іванишин, директор Центру забезпечення якості освіти університету Роман Шуляр, директор ІКТА професор Микола Микийчук, який, зокрема, наголосив, що Львівська політехніка входить до рейтингу найкращих університетів України.

– Розуміємо, що для підготовки висококваліфікованих фахівців потрібні насамперед умотивовані абітурієнти й висококваліфіковані викладачі, які повинні створити ефективний навчальний процес. А сучасний освітній процес високотехнологічний, до якого залучено багато інформаційних технологій, інтернет-середовище, що підвищує комунікативні можливості доступу до різноманітних інформаційних ресурсів, якими потрібно вміло керувати. Щоб правильно й ефективно організувати роботу та навчання, треба створити систему управління, де має бути інтегрована й результативна система управління якістю освітнім процесом, – зазначив професор Микола Микийчук.

У Львівській політехніці діє єдина інформаційна система, що охоплює супровід вступної кампанії, наукову діяльність, працевлаштування, навчальний процес. Вона показала значний ефект. Ідеться про впроваджену понад п’ять років тому систему рейтингування науково-педагогічних працівників, кафедр, інститутів. А до анонімного анкетування Центр забезпечення якості освіти, що допомагає виявляти певні хиби та вчасно їх усувати, долучається щораз більше учасників. У цьому запевнив учасників тренінгу Роман Шуляр.

У нашому університеті роблять усе для того, щоб створити відповідне середовище для підготовки фахівців найвищого рівня за багатьма спеціальностями, часто переймаючи найкращий досвід інших країн. Про цей досвід детально розповіли професорка Тетяна Бубела, Алла Іванишин, професор Роман Байцар.

Питання інновацій і найкращих практик управління якістю освіти в Європі, можливостей їх упровадження в Україні аналізували Юлія Комар та Соломія Сорока зі Школи програмування Webskill.

Спікери надали значну увагу важливості незалежної сертифікації персоналу у сфері менеджменту і міжнародній сертифікації систем управління. Цій темі присвятив свою доповідь сертифікований аудитор систем управління якістю з Органу сертифікації персоналу Української асоціації якості Юрій Кабаков, а також директорка департаменту сертифікації Бюро Верітас Сертифікейшн Юлія Тлуста.

Досвідом безперервної освіти Львівського медуніверситету імені Данила Галицького поділилася завідувачка кафедри медичної інформатики Оксана Бойко.

Під час тренінгу також ішлося про європейський досвід навчання, підготовки й підбору персоналу в різних галузях, зокрема в автомобільній та енергетичній, питання якості освітніх та науково-методичних аспектів, сучасних стандартів управління тощо.

Фото з тренінгу Фото з тренінгу Фото з тренінгу Фото з тренінгу Фото з тренінгу Фото з тренінгу Фото з тренінгу Фото з тренінгу Фото з тренінгу Фото з тренінгу Фото з тренінгу Фото з тренінгу Фото з тренінгу Фото з тренінгу