У Львівській політехніці відбулася онлайн-зустріч з Послом України в Державі Кувейт

Центр комунікацій Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-зустрічі

Львівська політехніка налагоджує співпрацю з посольством України в Державі Кувейт. Зокрема сьогодні ректор Юрій Бобало та проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків університету Наталія Чухрай мали онлайн-зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом України в Державі Кувейт Олександром Балануцею. В результаті зустрічі учасники обговорили перспективи розвитку освітньої співпраці між Україною та Кувейтом, а також заплановану участь Львівської політехніки в освітній інформаційній кампанії Посольства.

«Я дуже радий, що ви вирішили допомагати Львівській політехніці. Нам приємно, що звернули увагу на наш університет, на його можливості. І щиро сподіваюся, що сьогоднішня зустрічі, хоч вона і в онлайн-режимі, але все ж принесе якнайшвидше бажаний результат. Адже якщо обидві сторони зацікавлені в певному процесі, то успіх неминучий. Я дякую, пане Посол, й за те, що ви побачили Львівську політехніку університетом, в якому можуть навчатися студенти з Держави Кувейт. Сподіваємося, що наша співпраця з кожним роком буде розвиватися і набирати дедалі більших обертів», – зазначив ректор Львівської політехніки Юрій Бобало.

Надзвичайний і Повноважний Послом України в Державі Кувейт Олександр Балануца спершу привітав ректора та проректора зі святом Благовіщення, а відтак розповів про своє бачення співпраці з Політехнікою.

«У нашому посольстві освітня дипломатія не є простим пунктом, що потрібно опрацьовувати, для нас це передовсім наше натхнення і величезне бажання розвивати освіту. Я й сам маю честь бути випускником педагогічного вузу та й зараз продовжую викладати. На разі працюю над докторською дисертацією з виховання майбутніх дипломатів, тому викладання освіти для нас є чимось дуже сердечним і важливим.

Щодо Львівської політехніки, то зазначу, ми почали співпрацювати з одним із ваших структурних підрозділів, а саме з Міжнародним інститутом освіти, культури і зв’язків з діаспорою. Коли я запропонував, використовуючи ресурси МІОК, презентувати свій курс «Родзинки дипломатії для школярів», які могли б бути використані нашою діаспорою закордоном, то Ірина Михайлівна Ключківська, радо прийняла пропозицію і долучилася до нашого освітнього проєкту.

Після того ми почали більше дізнаватися про Львівську політехніку. І в минулому році ми здійснили масштабну інформаційну кампанію, де показали потужності наших найкращих вузів. Мені було дуже приємно, що Львівська політехніка дала всі матеріали, які дозволили нам презентувати її дуже гідно, потужно і цікаво.

В цьому році ми теж хочемо продовжувати таку інформаційну кампанію і будемо просити вас надати нам нові матеріали, аби ми і надалі могли пропонувати ваші послуги», – розповів Олександр Балануца Надзвичайний і Повноважний Посол України в Державі Кувейт.

В процесі розмови Посол представив команді Університету кувейтський додаток для смартфонів «U-APP», який надає онлайн-підтримку абітурієнтам при вступі до ВНЗ. Українські університети можуть підключитися до мобільного застосунку безоплатно.

«Ми мали зустріч з кувейтською компанією, яка розробляє застосунок «U-APP.» Її представники зацікавилися чи є у нас потужні університети, які ми могли б долучитися до цієї програми. І з радість ми звернулися до вас, щоб дати можливість встановити безпосередній контакт з цією компанією. Ми до ваших послуг, готові підтримувати Політехніку усіляко», – додав Олександр Балануца, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Державі Кувейт.

Зі своєї сторони, проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків університету Наталія Чухрай подякувала панові Послу за довіру та представила коротку презентацію діяльності університету.

«Дякую за надану можливість такої зустрічі за вашої ініціативи і ми безумовно дуже зацікавлені в допомозі популяризувати наші освітні програми, нашу Політехніку загалом. Хотіли б представити вашій увазі невелику презентацію , яка дасть вам трохи більше інформації про діяльність нашого університету, адже Львівська політехніка функціонує ще з 1816 року. Ми один з найстаріших технічних університетів не тільки в Україні, але й і в Європі. Згідно з цифрами, ми один з великих університетів України, де навчається понад 33 тис. студентів. Зазначу, що у нашій презентації ми сконцентрувалися на освітніх програмах, бо окрім цього ми ще і великий науковий хаб і ми позиціонуємо себе більше як університет з великими науковими школами, але тут ми хотіли показати, що наші освітні програми якісно створені також і для іноземців і Політехніка дійсно готова приймати студентів з Держави Кувейт», – зазначила проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків університету Наталія Чухрай.

Скріншот з онлайн-зустрічі Скріншот з онлайн-зустрічі