У Львівській політехніці відбулася конференція трудового колективу

Ірина Мартин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Ілюстрація до звіту ректора

Ректор університету Юрій Бобало прозвітував колективу про основні результати роботи вишу впродовж календарного року, відповів на запитання учасників, вручив нагороди й відзнаки.

Минулий рік відкрив для Політехніки чимало нових можливостей, адже карантинні умови змусили опанувати інший формат роботи. За цей час відбулися важливі події. Університет налагодив нові партнерства, започаткував співпрацю зі закордонними університетами, компаніями й інституціями, долучився до нових проєктів, ґрантів, підписав важливі меморандуми. На кількох кафедрах відкрили сучасні лабораторії. Науково-педагогічні працівники й студенти підкорили нові вершини в науці, навчанні, спорті, здобули іменні стипендії. У багатьох рейтингах, враховуючи міжнародні, університет підвищив свої показники. Вчена рада затвердила кодекс корпоративної культури, студенти-психологи почали надавати безоплатну психологічну підтримку, наукова бібліотека ввійшла до сотні найкращих у світі, а в історичних залах головного корпусу фахівці завершили реставрацію.

Звіт ректора

Під час обговорення завідувач кафедри фінансів Ігор Алєксєєв акцентував на освітній діяльності, новаційних підходах у викладанні окремих дисциплін, зосередженні на студентоцентрованості. Мирослав Мальований (очільник кафедри екології та збалансованого природокористування) зосередився на науковій діяльності й рейтингуванні кафедр. Завідувачка кафедри політології та міжнародних відносин Галина Луцишин поділилася досвідом плідної міжнародної співпраці. Зорян Піх (завідувач кафедри технології органічних продуктів) розповів про співпрацю з корпорацією «Рошен», а директор автомобільно-дорожнього коледжу Михайло Брегін – про реформування коледжів, що відбулося торік. Голова студентського профкому Анастасія Вакарчук зосередилася на викликах і можливостях студентів, а очільник профкому працівників Роман Колодій – на розв’язанні соціально-побутових проблем.

Ректор відповів на запитання учасників конференції, а також вручив очільниці Ресурсного центру Оксані Потимко і виконувачу обов’язків завідувача кафедри програмного забезпечення Дмитрові Федасюку дипломи лауреатів Державні премії України в галузі освіти.

Грамоту переможця Всеукраїнського конкурсу «Винахід-2020» у номінації «Будівництво» отримав завідувач кафедри будівельного виробництва Мирослав Саницький. Грамоти МОН за плідну педагогічну діяльність і вагомий внесок у підготовку висококваліфікованих спеціалістів отримали: завідувач кафедри технічної механіки та динаміки машин Володимир Малащенко, доцент кафедри електромехатроніки та комп’ютеризованих електромеханічних систем Михайло Хай.

Подяки МОН вручили: професорці кафедри інформаційно-вимірювальних технологій Тетяні Бубелі, виконувачу обов’язків завідувача кафедри кадастру територій Юрієві Губару.

Грамоти університету отримали колективи перших трьох у рейтингу випускових кафедр: систем штучного інтелекту (ІКНІ), екології та збалансованого природокористування (ІСТР), фотоніки (ІТРЕ), а також невипускової кафедри – української мови (ІГСН).

За результатами щорічного конкурсу «Найкращий молодий вчений року» перемогу здобули: Ярослав Бліхарський (номінація «Архітектура та будівництво), Іван Ізонін (номінація «Інформаційні науки, телекомунікації»), Христина Іванюк (номінація «Електроніка та комп’ютерна техніка»), Оксана Литвиняк (номінація «Науки про Землю та сталий розвиток»), Тарас Боровець (номінація «Інженерія та автоматика»), Андрій Кашуба (номінація «Математика, фізика та хімія»), Мар’яна Шепіда (номінація «Матеріалознавство»), Наталія Вовк (номінація «Гуманітарні науки: історія, філософія, право, соціологія, соціальна робота, політологія»), Юрій Дзюрах (номінація «Суспільні науки: економіка та менеджмент»), Соломія Федушко (номінація «Гуманітарні науки: мовознавство, культурологія, мистецтвознавство і дизайн»).

Конференція відбулася із дотриманням усіх карантинних норм.

Фото з конференції трудового колективу Львівської політехніки Фото з конференції трудового колективу Львівської політехніки Фото з конференції трудового колективу Львівської політехніки Фото з конференції трудового колективу Львівської політехніки Фото з конференції трудового колективу Львівської політехніки Фото з конференції трудового колективу Львівської політехніки Фото з конференції трудового колективу Львівської політехніки Фото з конференції трудового колективу Львівської політехніки Фото з конференції трудового колективу Львівської політехніки Фото з конференції трудового колективу Львівської політехніки