У Львівській політехніці вакцинують не лише працівників, а й студентів

Наталія Павлишин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Заставка до матеріалу

У Львівській політехніці, станом на 7 вересня, провакцинувалися понад 56 відсотків науково-педагогічних працівників. Також щепляться від небезпечної хвороби COVID-19 і студенти.

― Зрозуміло, що вакцинування не гарантує стовідсоткового захисту, та все ж навіть, якщо людина захворіє, то недуга перебігатиме в значно в легшій формі. Це також безпека держава, адже, що більше людей хворітиме, то тривалішими будуть карантинні обмеження і доведеться знову йти локдаун, коли багато підприємств не працюватиме, не функціонуватимуть у повномасштабному режимі навчальні заклади і, як результат, економіка країни зазнає негативних змін. Тому до питання щеплення треба ставитися з особливою відповідальністю. Рекомендую вакцинуватися якомога більшій кількості людей. Це стосується і молоді, адже студенти наймобільніші ― їздять багато між різними містами, змінюють середовища спілкування і ризик захворіти є вищим, ― наголосив головний лікар 10 міської лікарні Львова Василь Данчак.

У цьому відділенні щоденно одна бригада робить 60–70 щеплень. У цей час постійно працює два кабінети вакцинування.

― У нашій поліклініці щеплення розпочалися з 28 липня. Спершу наші бригади виїжджали на декілька днів на «Арену Львів», кінотеатр імені О. Довженка, у торгово-розважальний центр Victoria Gardens. Активно вакцинація працівників і студентів почалася із 3 серпня. Зараз серед охочих вакцинуватися ― багато студентів, які повернулися на навчання. Більш свідомо до цього питання підходять студенти 5–6 курсів, думаю, це пов’язано з тим, що багато з них працюють. Зараз можна щепитися вакциною Pfizer і отримати другу дозу вакцини Moderna, ― каже лікар-отоларинголог 10 міської лікарні Львова Галина Скиба.

Для того, щоб вакцинуватися, достатньо прийти у поліклініку, де лікарі проведуть необхідний огляд до щеплення і супровід після процедури. Студенти Політехніки також мають можливість заздалегідь записатися на процедури, заповнивши форму від Колегії та профкому студентів і аспірантів нашого Університету.