У Львівській політехніці урочисто нагородили переможців конкурсу «Благодійник року»

Наталія Павлишин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото з церемонії нагородження

У нашому університеті започаткували нову традицію ― урочисте нагородження переможців конкурсу «Благодійник року Львівської політехніки», щоб вшанувати тих, хто у своїй діяльності спирається на духовні цінності й безкорисливо працює для суспільного блага. 21 січня на церемонію зібралися друзі й партнери Політехніки, які вболівають за неї і всіляко сприяють її розвитку.

Вітаючи гостей, ректор Львівської політехніки, зокрема, наголосив, що ця подія ― перший крок увіковічення в історії нашого університету імен благодійників. Невдовзі в університеті створять Алею благодійників, де впишуть їхні імена, щоб кожен знав і розумів важливість особистого чину для спільного добра.

― Дякую за співпрацю! Саме з вашою допомогою ми могли творити надзвичайно вагомі зміни для нашого університету. Важливо, що нас об’єднують спільні цінності: ми вболіваємо і працюємо задля розвитку української освіти та науки. Серед вас ― багато талановитих, компетентних і цілеспрямованих людей, успішних бізнесменів та справжніх лідерів. Ваш досвід і допомога дуже цінні для нас! Те, над чим працюємо у Львівській політехніці, беззаперечно, має довготривалу перспективу, тому такими важливими є надійні партнери, які можуть порадити, підтримати, допомогти. Запрошую вас творити подальші зміни разом! ― наголосив Юрій Ярославович.

Присутні на заході мали нагоду дізнатися про головні досягнення Львівської політехніки та масштабні проєкти, які планують реалізовувати. Про це розповіла проректорка з науково-педагогічної роботи та стратегічного розвитку Лілія Жук.

Модерувала урочистість директорка Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Ірина Ключковська.

Першими почесну нагороду від ректора Львівської політехніки отримали представники Кондитерської Корпорації ROSHEN, яка перемогла в номінації «Благодійник року ― юридична особа», ― радник з питань розвитку і впровадження нових технологій Володимир Ярандін і керівниця відділу оцінки та навчання персоналу, менеджерка проєкту «До вершин з ROSHEN» Ольга Савкіна.

У 2021 році Кондитерська Корпорація ROSHEN вклала в розвиток політехніків і Політехніки понад 6 млн грн. Серед напрямів, які підтримали благодійники, ― стипендійне заохочення найкращих студентів і викладачів; тренінги для науково-педагогічних працівників; екскурсія для студентів та викладачів на виробництво; доступ до бази даних SciFinder. Великою складовою допомоги стало забезпечення підготовчих робіт до ремонту навчального корпусу № 8.

― Наша вмотивованість до співпраці полягає передовсім у тому, що ми хочемо підвищити рівень і якість навчання, щоб виробництво працювало якнайкраще. Кондитерська Корпорація ROSHEN зараз диверсифікується у напрями хімічних технологій та біотехнологій. Тож наші наступні кроки будуть пов’язані з наданням допомоги для проведення якісного апгрейду Львівської політехніки. Сподіваємося на плідну співпрацю надалі, ― зазначив Володимир Ярандін.

Ольга Савкіна у своїй мотиваційній промові, зокрема, додала:

― Коли у 2019 році ми вперше приїхали на зустріч до Львівської політехніки, в нас було бачення і бажання зробити суттєвий внесок у розвиток одного з технічних закладів вищої освіти. Тоді багато хто не вірив, що нам вдасться зробити стільки корисного. Сьогодні ми тут, і сподіваюся, що ще надовго!

Також представниця ROSHEN наголосила, що такі масштабні проєкти вдається реалізовувати завдяки зусиллям і праці кожного працівника Корпорації.

Ще одним переможцем у номінації «Благодійник року ― юридична особа» стала провідна ІТ-компанія SoftServe. У 2021 році, вклавши понад 3 млн грн, компанія відкрила в нашому університеті перший в Україні інклюзивний простір «Ветеранська служба», де ветерани та військовослужбовці, які повернулися із зони АТО/ООС чи інших місць бойових дій, можуть соціалізуватися, інтегруватися в навчальний процес, а також отримати відповідну психологічну допомогу. Крім того, благодійники долучилися до оплати міжнародної акредитації освітніх програм.

Юрій Бобало вручив нагороду співзасновникові, членові Ради директорів SoftServe Тарасові Кицмею та одному із засновників SoftServe, творцеві Благодійного фонду «Відкриті очі» Тарасові Вервезі.

― Ми приємно вражені тими результатами, які побачили під час презентації діяльності Політехніки. Наше майбутнє ― синергія між ІТ-індустрією та освітою. Впевнений, що такого доброго результату співпраці вдалося досягти завдяки тому, що вона базується на довірі. Також минулоріч ми запустили декілька спільних бакалаврських програм із кафедрою систем штучного інтелекту і формуємо лідерську школу. Важливо розуміти, що сьогодні у світі конкурують не компанії, а екосистеми. Тож ми можемо досягати добрих результатів лише завдяки взаємодії, ― зазначив Тарас Кицмей.

Тарас Вервега додав:

― Дуже круто, коли визнають те, що робиш, а також коли підштовхують до нових дій. Тож не лише ми допомагаємо Політехніці, а й Політехніка допомагає нам, заохочуючи до нових проєктів, серед яких ― «Ветеранська служба».

Нагороди отримали також переможці-благодійники в номінації «Найкращий волонтер». Серед них:

  • співзасновник архітектурного бюро RE+ Replus bureau Дмитро Сорокевич за розроблення концепції Арт-простору Львівської політехніки (облаштування території академмістечка університету) за участі команди студентів, викладачів нашого університету;
  • ініціаторка і розробниця програми підвищення кваліфікації «Тренінг для тренерів з питань соціальної інклюзії та інклюзивної освіти» Ніна Гайдук;
  • менеджер із навчання компанії JetSoftPro Олександр Самуйлов, який багато років співпрацює з ІКНІ, а впродовж 2021 року неодноразово проводив цикли спеціалізованих лекцій та підбирав фахових лекторів-практиків для студентів, організовував зустрічі із СЕО компанії JetSoftPro тощо.

Ректор подякував тим, хто сприяє розвиткові університету, формуванню його позитивного іміджу:

  • Юліану Чаплінському ― українському архітектору, урбаністу, головному архітектору Львова у 2015–2019 рр., випускнику Львівської політехніки;
  • Олександру Максимчуку ― українському підприємцю, громадському і політичному діячу, президенту всеукраїнської благодійної організації «Асоціація благодійників України», випускнику Львівської політехніки;
  • Андрію Іонову ― почесному консулу Республіки Індонезія у Львові, власнику мережі ресторанів Veronika Family.

Юрій Бобало висловив сердечну вдячність усім, хто своїм внеском у розвиток Львівської політехніки долучається до здійснення її амбітних завдань. Відкриваючи навчально-наукові лабораторії, підтримуючи стипендіями талановитих студентів-політехніків, фінансуючи проєкти, вони працюють для майбутнього не лише університету, але й України загалом.

Тож відзнаки від ректора отримали:

  • Всеволод Білас ― віцепрезидент компанії IDS Borjomi International, депутат Львівської обласної ради VII та VIII скликань, випускник Львівської політехніки.
  • Оксана Юринець ― директорка «Благодійного фонду Оксани Юринець», громадська діячка, народна депутатка Верховної Ради України VIII скликання, випускниця Львівської політехніки.
  • Денис Гриньов ― керівник навчальних програм EPAM Україна.
  • Денис Балацко ― віцепрезидент з інжинірингу, керівник львівського підрозділу компанії GlobalLogic, випускник Львівської політехніки.
  • Микола Савчин ― технічний директор Приватного Підприємства «Львівелектросервіс», випускник Львівської політехніки.
  • Ірина Барщовська ― директорка департаменту HR & комунікацій T.B. Fruit.
  • Олександр Блонський ― виконавчий директор АТ «Галичфарм», випускник Львівської політехніки.
  • Оксана Когуч ― випускниця Львівської політехніки
  • Євген Беген ― співрозробник освітньої програми «Системи штучного інтелекту».
  • Іван Загородній ― випускник Львівської політехніки.
  • Олег Сергеєв ― голова правління Асоціації випускників Львівської політехніки 2008–2017 рр., випускник Львівської політехніки.

Ректор також подякував компаніям, які створили в Політехніці сучасні лабораторії та сприяли розвитку матеріально-технічної бази університету:

  • Lifecell
  • N-iX
  • Siemens
  • Sigma Software
  • Львівський IT Кластер
  • DataArt
  • Cypress (Infenion)
  • IFM Electronic
  • Leoni
  • Schneider Electric
  • Herz Armaturen
  • ABB
  • DTEK

Упродовж заходу гостей вітав струнний квартет народного камерного оркестру «Поліфонія» Народного дому «Просвіта» Львівської політехніки.

Фото з церемонії нагородження Фото з церемонії нагородження Фото з церемонії нагородження Фото з церемонії нагородження Фото з церемонії нагородження Фото з церемонії нагородження Фото з церемонії нагородження Фото з церемонії нагородження Фото з церемонії нагородження Фото з церемонії нагородження Фото з церемонії нагородження Фото з церемонії нагородження Фото з церемонії нагородження Фото з церемонії нагородження Фото з церемонії нагородження Фото з церемонії нагородження Фото з церемонії нагородження Фото з церемонії нагородження Фото з церемонії нагородження Фото з церемонії нагородження Фото з церемонії нагородження Фото з церемонії нагородження Фото з церемонії нагородження Фото з церемонії нагородження Фото з церемонії нагородження Фото з церемонії нагородження Фото з церемонії нагородження Фото з церемонії нагородження Фото з церемонії нагородження Фото з церемонії нагородження Фото з церемонії нагородження Фото з церемонії нагородження Фото з церемонії нагородження Фото з церемонії нагородження Фото з церемонії нагородження Фото з церемонії нагородження Фото з церемонії нагородження Фото з церемонії нагородження Фото з церемонії нагородження Фото з церемонії нагородження Фото з церемонії нагородження Фото з церемонії нагородження Фото з церемонії нагородження Фото з церемонії нагородження Фото з церемонії нагородження Фото з церемонії нагородження Фото з церемонії нагородження Фото з церемонії нагородження Фото з церемонії нагородження