У Львівській політехніці стартувала VI Міжнародна наукова конференція ОМЕЕ-2021

Леся Крук, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото з конференції

29 вересня у Tech StartUp School відбулася церемонія відкриття VI Міжнародної наукової конференції «Оксидні матеріали електронної техніки – отримання, властивості, застосування». Десятки фізиків, хіміків, кристалографів, матеріалознавців, інженерів та технологів зібралися у Львівській політехніці для обговорення нових досягнень та перспектив розвитку в галузі створення матеріалів для сучасних інформаційних технологій та технологій перетворення енергії.

– Львівська політехніка має за честь організовувати наукову зустріч, на яку зібралося чимало дослідників та інженерів декількох навчальних і наукових закладів нашого міста, які займаються актуальними проблемами сучасної науки і техніки в галузі оксидних матеріалів, – сказав у вітальному слові організатор конференції, професор Сергій Убізський. – Ця зустріч мала відбутися у 2020 році, однак пандемія спонукала нас змінити дату конференції. Та ми дуже раді, що навіть за цих обставин більше 100 учасників вирішили взяти участь у ОМЕЕ-2020. Також особливо радіємо, що у нашій конференції беруть участь 36 молодих вчених. Вони матимуть можливість безпосередньо поспілкуватися із досвідченими науковцями, обговорити результати своїх досліджень, дізнатися про нові тенденції, а також обмінятися знаннями та ідеями у певній галузі науки.

Додамо, конференція триватиме до 2 жовтня. За цей час заслухають пленарні, секційні усні та стендові доповіді за тематикою, що охоплює фундаментальні та прикладні проблеми досліджень у таких розділах:

  • технологія активних середовищ електронної техніки;
  • фундаментальні властивості активних середовищ: кристалічна структура, дефекти;
  • наночастинки, нанокераміка та нанокомпозити;
  • матеріали квантової та оптоелектроніки;
  • магнітні матеріали, мультифероїки та надпровідники;
  • матеріали для сенсорів;
  • біомедичні застосування оксидів та споріднених матеріалів.
Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції