Цифрове мистецтво за мільйони: як студентка Політехніки працює з цифровими активами

Ольга Одинак, студентка 4-го курсу кафедри журналістики та засобів масової комунікації
Вікторія Лейб’юк

Студентка Інституту економіки і менеджменту Вікторія Лейб’юк із перших днів війни зацікавилася NFT і тепер непогано на цьому заробляє. NFT – це тип цифрових активів, який дає змогу здобути право власності на товар, що існує лише в мережі, – сюди можемо зарахувати малюнки, гіфки, відео, музику та загалом цифрове мистецтво. Вікторія охоче погодилася відповісти на кілька запитань про цю галузь діяльності.

– Як ти дізналася про NFT?

– Дізналася через свою найкращу подругу, яка взялася ілюструвати та продавати цифрові зображення. Я ніколи раніше не цікавилася малюванням картин, дизайном і взагалі криптовалютою, була далека від цього, але, як часто нагадують нам викладачі, треба хотіти пізнати щось нове.

– Як довго ти навчалася цього?

– Я ще до того вміла малювати скетчі, тому в мене не було труднощів із тим, щоб створити картину на айпаді. Можна сказати, я майже не вчилася цього.

– Скільки часу тобі знадобилося, щоб почати заробляти на малюнках?

– Перший свій дохід я отримала за тиждень наполегливої роботи. Не можу сказати, що це було дуже легко, адже мої замовники зі США. У нас із ними велика різниця в часі, тому доводилося працювати вночі. Але результат того вартий.

– Чи розглядаєш NFT своїм основним способом заробітку й надалі?

– Однозначно так. Цифрове мистецтво допомагає нашій економіці розвиватися, тому, гадаю, галузь NFT ще довго буде для мене актуальна. Особливо зараз, коли ситуація в країні нестабільна, це мій основний спосіб заробітку.

Вікторія Лейб’юк Робота Вікторії Лейб’юк