Центр правових досліджень ґендерної рівності: формуємо нульову толерантність до насильства та дискримінації

Центр правових досліджень ґендерної рівності Львівської політехніки
Фото з акції

Щороку в Україні, як і в більш ніж 100 країнах світу, з 25 листопада до 10 грудня включно проходить акція «16 днів проти насильства». В цей період тисячі громадян, громадських та державних організацій докладають зусилля заради однієї мети – підвищити обізнаність і розуміння своїх співвітчизників про насильство та всі його форми.

Генасамблея ООН оголосила 25 листопада міжнародним днем боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок. Втім, цей період вибрано не випадково, він охоплює й інші важливі дати:

  • 1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом;
  • 2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством;
  • 3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями;
  • 5 грудня – Міжнародний день волонтера;
  • 6 грудня – вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі;
  • 10 грудня – Міжнародний день прав людини.

Ця акція вкотре нагадує, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

У цей період відбуваються різноманітні заходи: освітні кампанії, лекції, тренінги, марші, форуми, а також поширення інформації через ЗМІ та соціальні мережі.

Центр правових досліджень ґендерної рівності Львівської політехніки в особі керівниці Ірини Андрусяк, а також голова громадської організації «Ярій» та викладачка кафедри теорії права та конституціоналізму Інституту права, психології та інноваційної освіти Ірина Перів долучились до акції, відвідавши Львівську правничу гімназію з тренінгом «Формуємо нульову толерантність до насильства та дискримінації».

Мета кампанії «16 днів проти насильства» – підвищити усвідомленість щодо проблем насильства, підтримка жертв та прийняття заходів для запобігання насильству.

Навіть у такий непростий час, який наразі переживає наша країна, додержання права на захист від насильства не потрібно вважати другорядним. Не можна замовчувати й відвертатися від тих, кому потрібна допомога.

Фото з акції Фото з акції Фото з акції Фото з акції