В Інституті комп’ютерних наук та інформаційних технологій відкрили Центр інженерного програмування від ІТ-компанії AMC Bridge

Наталія ПАВЛИШИН, Центр комунікацій Львівської політехніки
на відкриті Центр інженерного програмування

На днях в Інституті комп’ютерних наук та інформаційних технологій Львівської політехніки відкрили Центр інженерного програмування від ІТ-компанії AMC Bridge.

Ця компанія вже 20 років працює на світовому ринку. В Україні має п’ять локацій ― у Дніпрі, Хмельницькому, Чернівцях, Сумах та у Львові. Впродовж двох років тривали напрацювання із Львівською політехнікою, які врешті переросли у створення Центру інженерного програмування.

Від імені ректора Львівської політехніки професора Юрія Бобала такий результативний і тісний початок співпраці привітала проректорка Львівської політехніки Наталія Чухрай, наголосивши поміж іншим:

Мабуть невипадково всі ми зібралися з тими завданнями і з тими людьми, поєднавши три визначальні напрями ― освіту, науку й бізнес. Відкриття Центру інженерного програмування ― це ще один крок, який засвідчує, що дійсно треба гуртуватися і об’єднувати зусилля, задля готувати фахівця, яким можна буде  пишатися.

Директор регіональних офісів ІТ-компанії AMC Bridge Юрій Михайловський наголосив на важливості такої співпраці та підкреслив, що завжди наголошують студентам на тому, що кожен із них повинен мати базову освіту, отримати комплексну підготовку. Бо спеціаліст, який прийде працювати в компанію, повинен розвиватися, маючи вже добру базу.

В ІКНІ ми вже тривалий час працюємо усвідомлюючи, що готуємо наших студентів для ринку праці. Тож для того, щоб відчувати його потреби, вчасно реагувати на його запити, тісно співпрацюємо з усіма ІТ-компаніями у Львові, ― зазначив директор ІКНІ Микола Медиковський.

Регіональний менеджер AMC Bridge у Львові Елла Янковець розповіла про основні напрями діяльності компанії, а також про можливості для студентів, починаючи з третього курсу долучатися до їхньої програми.

Наші проекти пов’язані зі сферою будівництва, архітектури, машинобудування, літакобудування. Серед проектів компанії є, до прикладу, розробка 3-D моделей для симуляції аеродинамічної труби, а також 3-D друк деталей для машинобудування. Такі напрацювання спрощують і пришвидшують тестування моделей без потреби створювати прототипи. Ми це робимо насамперед, щоб пришвидшити технічну революцію. Наші напрацювання потрібні всюди, де є проектування, моделювання, ― наголосила Елла Янковець.

До речі, програма підготовки AMC Bridge для студентів «Кампус» ― це ранні проекти, до яких долучаються студенти з третього курсу. Вони спершу проходять стажування, а потім працюють із проектами в команді під керівництвом менторів. Важливо те, що це реальні проекти, які надалі використовують у маркетингових цілях.

На завершення презентації початок співпраці привітав проректор Павло Жежнич, додавши, що це важливий поступ для Львівської політехніки і для ІКНІ, і, звичайно, для студентів. Та побажав успіху і висловив сподівання на розширення співпраці.

відкриття Центру інженерного програмування відкриття Центру інженерного програмування відкриття Центру інженерного програмування відкриття Центру інженерного програмування відкриття Центру інженерного програмування відкриття Центру інженерного програмування відкриття Центру інженерного програмування відкриття Центру інженерного програмування відкриття Центру інженерного програмування