Триває третій етап конкурсу для викладачів і студентів ІХХТ «До вершин з РОШЕН»

Наталія Павлишин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Заставка до конкурсу

У межах проєкту «До вершин з РОШЕН» із 1 лютого до 20 березня у Львівській політехніці проходить конкурс для викладачів Інституту хімії та хімічних технологій на здобуття індивідуального заохочення. Студенти також мають можливість позмагатися за індивідуальні стипендії від Кондитерської Корпорації «ROSHEN».

У першому семестрі 2020 року стипендії отримали 30 студентів і доплату ― 14 викладачів, у другому семестрі переможцями стало 37 студентів і 9 викладачів. Дехто вигравав конкурс двічі і знову подають заявки на участь.

― Представники КК «Roshen» досить широко розглядають питання підвищення рівня якості освіти в українських університетах. Варто наголосити, що вони не шукають просто добрих студентів чи виконавців, їхня мета ― допомогти виховати лідерів суспільства, зокрема й тих, хто потенційно зможе працювати в їхній компанії як керівники структурних підрозділів. Тому так багато уваги приділяють стимулюванню студентів, щоб вони мали більше можливостей для навчання та саморозвитку і бачили перспективи залишатися в університетах. Те ж стосується і молодих викладачів: їх підтримують, щоб вони могли вдосконалювати професійну та наукову майстерність. Бо лише високопрофесійний викладач зможе сформувати висококласного студента. Слід наголосити, що розмір стипендії для студентів орієнтовано майже втричі перевищує державну стипендію, а доплати для викладачів ― співмірні з їхньою зарплатнею, ― додав начальник НДЧ.

Процедура подачі документів на конкурс максимально проста. Заявку можна підготувати впродовж дня, вона легко верифікується. Також критерії відбору корелюються зі стратегічними планами розвитку університету.

Цьогорічний конкурс має свої особливості. Зверніть увагу, що виплата індивідуальних стипендій переможцям конкурсу на період їх відрахування із Львівської політехніки припиняється. Також для підтвердження усного виступу на конференції, що проходила онлайн, необхідно додатково надати відеозапис виступу. Стендові доповіді онлайн не зараховуються.

Такі ж умови стосуються й викладачів: виплата індивідуального матеріального заохочення переможцям конкурсу на період їх звільнення за основним місцем праці з Львівської політехніки припиняється. Слід пам’ятати, що до результатів освітньої діяльності викладачів зараховуються заходи, що відбувалися в очному режимі. У випадку, якщо захід проходив онлайн ― необхідно надати відеозапис події для її верифікації (читання лекцій для студентів закордонних університетів онлайн тощо). Закордонні стажування та підвищення кваліфікації, що проводились онлайн не зараховуються.

― Акцентуємо на тому, щоб сформувати сильного викладача, який зможе ефективно передати знання студентові. До речі, один із етапів конкурсу передбачає опитування серед студентів, де вони оцінюють, наскільки професійно та віддано викладач працює із ними. Після другого етапу конкурсу представники Кондитерської Корпорації «Roshen» проводили короткі інтерв’ю зі студентами і були приємно вражені, що серед них є чимало тих, які мають чітко виражені лідерські здібності, широке мислення, розуміють чого прагнуть і знають, як цього досягти. Тож запропонували розробити окрему програму, щоб молодь навчилася монетизувати свої знання та самореалізуватися, ― наголосив Роман Небесний.