Третьокурсниця ІГСН – молодий амбасадор та активна учасниця програми «Посли європейської молоді»

Кафедра політології та міжнародних відносин Львівської політехніки
Юлія Вайда

Студентка ІІІ курсу освітньої програми «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» Національного університету «Львівська політехніка» Юлія Вайда є молодим амбасадором та активною учасницею програми Ініціативи Європейського Союзу «Східне партнерство» – «Посли європейської молоді».

3–8 травня 2022 року в рамках цієї ініціативи Юлія перебувала з візитом у місті Брюсселі, Бельгія, де відвідала низку зустрічей із представниками Європейської служби зовнішніх справ, європейськими політиками та науковцями. Зокрема, 7 травня студентка була присутня на урочистому святкуванні «Дня Європи». Також представниця Львівської політехніки стала учасницею Четвертої молодіжної конференції Східного партнерства «Молодь за відновлення демократії», яка проходила у Празі 11–12 липня 2022 року.

Студентка коментує свою участь в урочистому святкуванні «Дня Європи» у Брюсселі так:

«Це був найкращий досвід у моєму житті. Я мала змогу познайомитися з багатьма цікавими людьми, зокрема з директором департаменту Східного сусідства Європейської комісії Лоуренсом Мередітом, з яким подискутували на актуальні теми Східної політики ЄС. Під час зустрічі ми дізналися про інші регіональні програми Європейського Союзу – WeBalkans та EU NEIGHBOURS south, ознайомились із кращими практиками їхньої реалізації. Приємною несподіванкою для мене стала зустріч із Послом України у Королівстві Бельгія та Великому Герцогстві Люксембург Олегом Шумшуром та представником Литви у Європейській Комісії Віргініусом Сінкевічюсом, які також відвідали урочисте святкування Дня Європи та поділилися з учасниками своїм баченням майбутнього європейської політики».

Під час участі Юлії у IV Молодіжній конференції Східного Партнерства вона дізналась більше про роль молоді у розвитку співпраці між Європейським Союзом та країнами Східного партнерства. Учасники події мали змогу відвідати Парламент Чеської Республіки, зустрітись та подискутувати з Головою Палати депутатів Парламенту Чехії Маркетою Пекаровою-Адамовою. Також учасники конференції відвідали низку місцевих організацій та фондів у Празі, які допомагають українським біженцям у Чехії. Під час заходу було проведено кілька воркшопів і лекцій щодо кращих практик розвитку та реформування громадянського суспільства, державних органів влади, кожен із учасників поділився кращими національними практиками.

Участь молоді у таких заходах є безцінним практичним досвідом, що допомагає сформувати фахівця у сфері міжнародних відносин і виховати справжніх професіоналів та патріотів України. Кафедра політології та міжнародних відносин пишається своїми юними амбасадорами й закликає молодь до участі у подібних заходах, представленні України на міжнародній арені у молодіжному секторі.

Юлія Вайда Юлія Вайда Юлія Вайда з колегами Юлія Вайда з колегами Юлія Вайда з колегами Юлія Вайда з колегами Юлія Вайда з колегами Документи Юлії Вайди