Студенти Технологічного коледжу Львівської політехніки показали, що вони – козацького роду

Борис Козловський, прес-служба Львівської політехніки
Козацькі забави

Нагадаємо, що Технологічний коледж – один з дев’яти подібних навчальних закладів у структурі Львівської політехніки. Тут усвідомлюють, що покликання будь-якого навчального закладу – не лише надавати якісні освітні послуги, а й формування особистості молодої людини, її національно-патріотичне виховання.

Козацькі забави було започатковано ще 22 роки тому з ініціативи колишнього директора коледжу Василя Михайловича Когута та його заступника Юрія Тарасовича Жмура-Клименка. Відтоді вони – почесні гості на цих захоплюючих змаганнях. Так само як і ветеран УПА Петро Сталевий. Він – автор багатьох патріотичних поезій, які прозвучали й цьогоріч.

Від 2014 року свято Покрови набуло особливого змісту. Адже тепер – це і День захисника України. Тож на свято запросили духовий оркестр Другої Галицької бригади Національної гвардії України.

Урочистості на подвір’ї Технологічного коледжу розпочалося з підняття Державного прапора України. Студенти запалили символічні лампадки на честь загиблих героїв Небесної Сотні і воїнів АТО. Їхню пам’ять вшанували хвилиною мовчання. До речі, в бойових діях у зоні АТО брали участь і випускники коледжу Андрій Пухляков, Юрій Жеребецький, Павло Лозинський, Володимир Корчинський, Андрій Матейчук, Роман Стаховський, Володимир Ковалик

Директор коледжу Іван Костюк звернувся до присутніх із короткою вітальною промовою. Він нагадав, що під покровом Матері Божої було українське козацтво. Нині під її покровом – захисники вітчизни на Сході України. Звертаючись до студентів, Іван Костюк закликав їх сумлінно вчитися на втіху батькам, на користь собі і державі.

Зі словами благословення до присутніх звернувся отець Андрій із духовної семінарії Святого Духа. Вперше учасниками Козацьких забав стали семінаристи першого курсу цього навчального закладу.

Левову частку організаційних турбот щодо Козацьких забав вже 22 роки поспіль бере на себе керівник фізичного виховання Технологічного коледжу Володимир Леськів.

Усі відділення коледжу змагалися у конкурсі пісні у двох номінацій – патріотичної та народної. Майстерність студентів (а коледж багатий талантами) оцінювало авторитетне журі. Перше місце здобули студенти відділення мистецтв.

Найбільше пристрастей кипіло під час перетягування линви. Перемогла команда комп’ютерного відділення. І це не дивно, адже тут найбільше хлопців. Кумедно виглядало, як дівчата збивали одне одну з колоди подушками. А ще були веселі конкурси з метання чобота, підняття діжки.

У вестибюлі відбувся найсмачніший конкурс козацької страви. Очі розбігалися і слинка текла від розмаїття наїдків. На всіх столах були пироги і сало. Кращими кулінарами виявилися студенти відділення комп’ютерних технологій. Усе це з «вовчим» апетитом з’їли присутні на святі студенти. Спробували вони й козацького куліша.

Козацькі забави Козацькі забави Козацькі забави Козацькі забави Козацькі забави Козацькі забави Козацькі забави Козацькі забави Козацькі забави Козацькі забави Козацькі забави Козацькі забави Козацькі забави Козацькі забави Козацькі забави Козацькі забави Козацькі забави Козацькі забави Козацькі забави Козацькі забави Козацькі забави Козацькі забави Козацькі забави Козацькі забави Козацькі забави Козацькі забави
Фото Йосипа Марухняка