Студенти різних інститутів Львівської політехніки здобули обласні премії від ЛОВА та ЛОР

Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото із вручення премій

17 листопада у львівському Будинку вчених вручили обласні премії для студентів закладів фахової передвищої та вищої освіти Львівщини за 2023 рік.

У 2023 році перемогу в конкурсі на здобуття премії обласної військової адміністрації та обласної ради за доробки в галузі природничих і технічних наук отримали 42 студенти закладів вищої освіти (серед них – 18 львівських політехніків), а в конкурсі обласної премії імені В’ячеслава Чорновола для студентів закладів фахової передвищої та вищої освіти названо 61 переможця (з них – 19 представників Університету).

  • У День студента кафедра журналістики та засобів масової комунікації Інституту права, психології та інноваційної освіти отримала чудову новину: усі студенти кафедри, яких було рекомендовано на отримання обласної премії імені В’ячеслава Чорновола для студентів закладів фахової передвищої та вищої освіти Львівщини, стали її лавреатами й отримали відповідні дипломи. Тож кафедра ЖЗМК щиро вітає студентку другого курсу Олександру Малишеву (диплом за проєкт «Художній психологічний роман «¿Хтось інший?» або ні! домашньому насильству»), студентку четвертого курсу Василину Братащук (диплом за проєкт «Жінка-військовослужбовець на сторінках українських медіа»), магістра кафедри Дмитра Спорняка (диплом за проєкт «Науково-популярний Ютуб-канал «ТОЖ»).
  • Студентки кафедри цивільного права та процесу Інституту права, психології та інноваційної освіти Львівської політехніки Марія Анциферова та Софія Андрушко отримали премію обласної державної адміністрації та обласної ради для студентів закладів вищої освіти Львівщини та обласну премію імені В’ячеслава Чорновола для студентів закладів фахової передвищої та вищої освіти Львівщини у 2023 році. Їхніми науковими керівниками були професори кафедри ЦПП Вікторія Чорнописька та Леонід Остапенко.
  • Цьогоріч лауреаткою обласної премії імені В’ячеслава Чорновола для студентів закладів фахової передвищої та вищої освіти стала студентка першого (магістерського) рівня вищої освіти кафедри теоретичної та практичної психології Інституту права, психології та інноваційної освіти Юлія Крижанівська. Кафедра ТПП зичить їй та науковому керівнику – кандидату політичних наук, доцентці Ользі Свідерській – подальших досягнень і плідних наукових пошуків у царині медіапсихології!
  • Серед переможців конкурсу на здобуття премії обласної державної адміністрації та обласної ради – студентка спеціальності «Матеріалознавство» Софія Кречковська. Викладачі кафедри матеріалознавства та інженерії матеріалів Інституту механічної інженерії та транспорту Львівської політехніки щиро вітають свою студентку із заслуженою нагородою!
  • Також кафедра менеджменту організацій Інституту економіки і менеджменту вітає свою магістрантку Світлану Коваль з отриманням премії обласної державної адміністрації та обласної ради для студентів закладів вищої освіти Львівщини за активну життєву і громадську позицію, особистий внесок у розвиток і утвердження вітчизняної науки, сприяння суспільному прогресу, соціально-економічним перетворенням в Україні та світі.
  • Студентки кафедри політології та міжнародних відносин Юлія Вайда (магістрантка освітньої програми «Міжнародні відносини», група МВМВ-12), та Анастасія Шкіль (бакалавр освітньої програми «Міжнародні відносини», група МВ-24) також перемогли у щорічному конкурсі імені В’ячеслава Чорновола, який організовує Львівська обласна державна адміністрація та Львівська обласна ради для студентів закладів фахової передвищої та вищої освіти за здобутки у сфері гуманітарних і суспільних наук. Студентки є надзвичайно активними та ініціативними, беруть участь у програмах міжнародної академічної мобільності, мають наукові публікації у закордонних виданнях. Наукові керівники студенток, викладачі кафедри ПМВ професор Микола Бучин і доцентка Леся Дорош, уже кілька років координують науково-дослідну студентську роботу, тісно пов’язуючи її з навчальним процесом. Тож кафедра вітає студенток та їхніх наукових керівників із перемогою, бажає подальших наукових досягнень!
  • Переможницею конкурсу на здобуття премії Львівської обласної військової адміністрації та Львівської обласної ради студентам закладів вищої освіти Львівщини за доробки в галузі природничих і технічних наук стала студентка ІІ курсу бакалаврату спеціальності 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» Соломія Марків. Вона подала роботу, що присвячена розробленню автоматизованої системи підбору дроселів для газодинамічних синтезаторів газових сумішей заданого складу. Такі суміші потрібні у всіх галузях життєдіяльності, техніці, охороні здоров’я, у науково-дослідницькій роботі, а також для метрологічної атестації засобів газоаналітичної техніки. Сучасні технології висувають високі вимоги щодо точності завдання та підтримання концентрації компонентів синтезованих газових сумішей. Результати цієї роботи важливі та мають практичну цінність для підприємств західного регіону а також підприємств всієї України. Тож колектив кафедри автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій Інституту енергетики та систем керування вітає Соломію зі здобуттям премії, бажає успіхів у навчанні та нових здобутків у науковій роботі!
  • Серед 61 лауреата премії імені В’ячеслава Чорновола, яку надають студентам закладів фахової передвищої та вищої освіти за здобутки у царині гуманітарних і суспільних наук, є дві студентки освітньої програми «Міжнародна інформація» спеціальності 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» Національного університету «Львівська політехніка»: Адріана Файник та Ярина Стецюк. Цьогорічні переможниці представляють групу МІ-41 та плідно працюють під науковим керівництвом старшої викладачки кафедри міжнародної інформації Інституту прикладної математики та фундаментальних наук, кандидатки наук із соціальних комунікацій Марії Павлюх.
  • Кафедра адміністративного та інформаційного права щиро вітає здобувачку другого (магістерського) рівня вищої освіти Інституту права, психології та інноваційної освіти Юлію Сарахман з отриманням премії обласної державної адміністрації та обласної ради для студентів закладів вищої освіти Львівщини у 2023 році. А також дякує її науковому керівнику, завідувачці кафедри АІП, доктору юридичних наук, професору Марії Бліхар за проявлений професіоналізм, розуміння, індивідуальний підхід та наполегливість.
  • Магістрант кафедри спеціалізованих комп’ютерних систем Інституту комп’ютерних технологій, автоматики та метрології Іван Рудавський став лауреатом премії Львівської обласної державної адміністрації та Львівської обласної ради, яку вручають студентам закладів вищої освіти за доробки у галузі природничих та технічних наук. У своєму доробку Іван презентував розумну системи моніторингу якості повітря в житлових приміщеннях, яку реалізував під час виконання магістерської кваліфікаційної роботи під керівництвом професорки кафедри СКС Галини Клим.
  • 17 листопада у львівському Будинку вчених були нагороджені студенти кафедри автомобільних доріг та мостів Інституту будівництва та інженерних систем Львівської політехніки: Юрій Демчук, група БДАД-22, назва наукової роботи – «Дорожні бітуми, модифіковані смолами одержаними з побічних продуктів переробки вугілля», та Сергій Рибчинський, група БДМТ-22, назва наукової роботи – «Гарячий асфальтобетон з полімерними модифікаторами для покращення доріг та мостів з використання сучасних методів проєктування». Науковий керівник робіт – доцент кафедри АДМ, к.т.н., Юрій Сідун.
Фото із вручення премій Фото із вручення премій Фото із вручення премій Фото із вручення премій Фото із вручення премій Фото із вручення премій Фото із вручення премій Фото із вручення премій Фото із вручення премій Фото із вручення премій Фото із вручення премій Фото із вручення премій Фото із вручення премій Фото із вручення премій Фото із вручення премій Фото із вручення премій Фото із вручення премій Фото із вручення премій Фото із вручення премій Фото із вручення премій Фото із вручення премій Фото із вручення премій Фото із вручення премій Фото із вручення премій Фото із вручення премій Фото із вручення премій Фото із вручення премій Фото із вручення премій