У Міжнародний день студента обласними преміями відзначили 103 студентів Львівщини, зокрема 37 політехніків

За матеріалами сайту Львівської обласної військової адміністрації
Фото з нагородження переможців конкурсу

17 листопада у львівському Будинку вчених вручили обласні премії для студентів закладів фахової передвищої та вищої освіти Львівщини за 2023 рік. Організатором конкурсу, що передбачений Програмою розвитку освіти Львівської області на 2021–2025 роки, є департамент освіти і науки Львівської обласної військової адміністрації.

Саме з ініціативи департаменту на Львівщині кілька років поспіль відбуваються конкурси серед студентів на здобуття престижних обласних студентських нагород:

  • премії від Львівської обласної військової адміністрації та Львівської обласної ради – вручають студентам закладів вищої освіти за доробки в галузі природничих і технічних наук;
  • премії імені В’ячеслава Чорновола – надають студентам закладів фахової передвищої та вищої освіти за здобутки у царині гуманітарних і суспільних наук.

У 2023 році перемогу в конкурсі на здобуття премії обласної військової адміністрації та обласної ради отримали 42 студенти закладів вищої освіти (серед них – 18 львівських політехніків), а в конкурсі обласної премії імені В’ячеслава Чорновола для студентів закладів фахової передвищої та вищої освіти названо 61 переможця (з них – 19 представників Університету).

Премії переможцям вручили Іван Собко, заступник начальника Львівської обласної військової адміністрації, а також директор департаменту освіти і науки ЛОВА Олег Паска та депутати Львівської обласної ради.

Під час нагородження три студентки-переможниці розповіли, як давно вони досліджують тему, з якою перемогли у конкурсі; чи сподівались перемогти; звідки довідались про конкурс.

Ірина Гудзь, Національний університет «Львівська політехніка»: «Я написала роботу про впровадження елективного (вибіркового) курсу «Робототехніка» для учнів молодшої школи. Я описала середовище VEX. Наразі це середовище застосовують тільки закордоном, і я хотіла б, щоб воно впроваджувалось у нас. Це є конструктори. Я захоплена робототехнікою і бачу, як вона стимулює всебічний розвиток дітей. Планую викладати робототехніку у школі».

Мар’яна Кармазин, відокремлений структурний підрозділ «Золочівський фаховий коледж Національного університету «Львівська політехніка»: «Я подала на конкурс наукову роботу з історичного краєзнавства на тему «Дивізія «Галичина» на Золочівщині. Я намагалась відновити біографії дивізійників з мого рідного краю. Зокрема, досліджувала мемуари. Половину премії віддам на підтримку ЗСУ».

Зазначимо, що цьогоріч розмір грошової винагороди для обох премій становив – 12 460 гривень.

Докладніше – на сайті Львівської обласної військової адміністрації.