Студенти ІКТА відвідали Музей-меморіал жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького»

Катедра української мови Львівської політехніки
Фото з відвідин музею

Старший викладач катедри української мови Національного університету «Львівська політехніка» Лілія Харчук зі студентами Інституту комп’ютерних технологій, автоматики та метрології (група КІ-17) відвідали Музей-меморіал жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького».

Меморіальний комплекс створено для прийдешніх поколінь не як нагадування трагедії, а як символ незламности визвольної боротьби українців, символ величі духу жертовности заради незалежности України, символ всепереможности добра (чисельних жертв в ім’я свободи) над злом (окупацією, поневоленням, тортурами, смерти...), символ тяглости української боротьби за незалежність.

Меморіал є пам’яткою історії, місцем колективної пам’яті про трагедію, пов’язану із загибеллю людей, які чинили опір кільком окупаційним режимам. Це місце відображення величі духу боротьби українців, місце для переосмислення трагічного досвіду минулого задля впливу на проєктування майбутнього, особливо сьогодні, в часи війни, коли питання української самоідентичности стоїть як ніколи злободенно гостро.

Пам’ятаймо минуле, бо історія – це не лише свідок минулого, це скарбниця наших діянь, повчання для сьогодення, засторога для прийдешнього.

Для того, щоб сміливо та впевнено дивитися в майбутнє, треба не боятися озиратися в минуле.

Фото з відвідин музею Фото з відвідин музею Фото з відвідин музею Фото з відвідин музею Фото з відвідин музею Фото з відвідин музею Фото з відвідин музею