Студентів-економістів вразила виставка «Блокпост пам’яті», присвячена воїнам, які загинули під Іловайськом

Божена МАЛІШЕВСЬКА, студентка ІНЕМ Львівської політехніки
виставка «Блокпост пам’яті»

Студенти кафедри менеджменту персоналу та адміністрування Інституту економіки та менеджменту груп МЕ-41-43 20 березня разом зі своєю викладачкою, заступницею голови Товариства «Просвіта»  Львівської політехніки Надією Любомудровою, відвідали пересувну виставку «Блокпост пам’яті» , яку нині експонують у Львівському палаці мистецтв.

Експозицію присвячено воякам АТО, які загинули під Іловайськом і Савур-Могилою (Донецька область) у серпні 2014 року. Головне завдання виставки — не дозволити забути про одну з найкривавіших сучасних сторінок нашої історії. А також нагадати кожному українцю, що живемо в час війни. Незважаючи на те, що життя багатьох громадян країни майже не змінилося з початком війни, не можна забувати, завдяки кому маємо вільну й незалежну Україну, а також мирне небо над головами.

Виставка порушує гостре питання: «Чому цей день не вшановують у всій країні? Чому він досі не є Днем жалоби?» . Там можна побачити артефакти, зібрані під час пошукової експедиції «Евакуація-200», і речі, передані родинами загиблих.

Про трагізм Іловайського котла, пошукові роботи, всі труднощі, які довелося пережити розповів студентам громадський діяч та активіст, один із керівників волонтерських груп місії «Евакуація-200» в 2014–2015 роках — Павло Нетьосов. Саме він намагався тоді віднайти та повернути тіла загиблих.

Переконана, що після екскурсії у кожного студента виникло безліч запитань. Також впевнена, що побачене, ніколи не дозволить забути те, що без минулого немає майбутнього і потрібно знати не лише сторінки слави, а й пам’ятати періоди життя нашої країни, омиті кров’ю.

виставка «Блокпост пам’яті» виставка «Блокпост пам’яті»