Студентам-міжнародникам Університету презентували успішні кейси проєктів транскордонного співробітництва

Кафедра політології та міжнародних відносин Львівської політехніки
Заставка лекції

Студенти IV курсу спеціальності «Міжнародні відносини» Національного університету «Львівська політехніка» в рамках вивчення курсу «Транскордонне співробітництво у Західноукраїнському регіоні» мали унікальну нагоду – послухати онлайн-лекцію в.о. виконавчого директора Асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати Україна – Карпатська мережа регіонального розвитку» Наталії Савки на тему «Єврорегіон Карпати – Україна; успішний приклад транскордонного співробітництва – плани на майбутнє».

Надзвичайно важливим для майбутніх спеціалістів у галузі міжнародних відносин є спілкування зі спеціалістами-практиками, які вже мають певні здобутки у сфері міжнародних відносин, зокрема в реалізації проєктів транскордонного співробітництва.

Наталія Савка розповіла про діяльність Асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати Україна – Карпатська мережа регіонального розвитку», роботу з міжнародними фондами та партнерами з Європейського Союзу. А також презентувала успішні кейси реалізованих проєктів, розповіла про труднощі, про оголошені конкурси проєктів транскордонного співробітництва.

Лекторка звернула увагу, що сьогодні є запити від багатьох ОТГ щодо спеціалістів, які є компетентним в галузі регіонального та транскордонного співробітництва.

Довідково

Асоціація органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна» створена у 2007 році як перша в Україні об’єднувальна самоврядна ініціатива, що будувалася «знизу». У листопаді 2008 року Асоціація визнана Національним представництвом України в Карпатському Єврорегіоні. Угоду про створення Міжрегіональної асоціації «Карпатський Єврорегіон» було підписано міністрами закордонних справ України, Угорщини, Польщі та Словаччини 14 лютого 1993 року в м. Дебрецені (Угорщина). До складу Карпатського Єврорегіону входять 19 прикордонних регіонів України, Польщі, Словаччини, Угорщини та Румунії. Членами Асоціації є 66 органів місцевого самоврядування та їхніх об’єднань Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Чернівецької областей.

Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції