Співпраця Політехніки з концерном RAUSCHERT переростає у стратегічне партнерство

Наталія Павлишин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото із зустрічі у Львівській політехніці

Співпраця між Національним університетом «Львівська політехніка» та концерном RAUSCHERT переростає у стратегічне партнерство ― про це домовилися 27 січня.

Ректор Львівської політехніки Юрій Бобало, проректор з навчально-виробничої роботи Володимир Крайовський, директор ІКТА Микола Микийчук, завідувач кафедри інтелектуальної мехатроніки і роботики (ІКТА) Орест Івахів, директор Технопарку Андрій Стояновський обговорили розвиток подальшої співпраці з концерном RAUSCHERT у межах робочої зустрічі з президентом цього концерну Річардом Метцлером, головним технологом концерну Майклом Мюллером, фінансовим директором ТзОВ «СПЕКТРОГРАФІКА» Світланою Блонською.

Співпраця між концерном RAUSCHERT та Львівською політехнікою розпочалася в 2017 році, а в 2019 році сторони підписали рамкову угоду.

― Концерн RAUSCHERT через свого представника (фірму «СПЕКТРОГРАФІКА») організував виробництво на території Технопарку Політехніки, створивши близько 150 нових робочих місць. Вони також тісно співпрацюють з Інститутом комп’ютерних технологій, автоматики та метрології. Для покращення діяльності кафедри інтелектуальної мехатроніки і роботики цього інституту концерн купив і встановив багатофункціонального промислового робота марки IRB 1200-510.9, який ідеально підходить для компактного та гнучкого виробництва під час виготовлення об’ємних деталей, а також відповідне програмне забезпечення для навчання. Крім цього, заплановано співпрацю з Інститутом хімії та хімічних технологій і розгортання специфічних досліджень у сфері виробництва кераміки. Фактично такий підхід ― налагодження співпраці між потужним промисловим підприємством (RAUSCHERT має представництво в 14 країнах, в Україні ― саме у Львові) ― є добрим прикладом, як промислові підприємства залучають до розв’язання своїх виробничих завдань навчальні заклади та наукові установи, ― каже директор Технопарку Львівської політехніки Андрій Стояновський.

Обговорили також розширення виробничої інфраструктури на базі Технопарку ― забезпечення інвестицій у підвищення ліміту електроенергії; розробку проєкту формування аварійного джерела живлення у разі перебоїв в системі енергопостачання; погодження можливості реалізації навчально-наукового інвестиційного проєкту побудови сонячної станції потужністю близько 50 кВт на даху Технопарку.

Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці