Розвивається співпраця між Кінгстонським Університетом (Лондон) і Львівською політехнікою

Кафедра АСУ Львівської політехніки
групове фото

Наприкінці травня 2018 року відбулась ціла низка візитів професорів Кінгстонського університету до Львівської політехніки, які здійснювались за програмою Erasmus+KA1 і стали логічним результатом багаторічної співпраці між учасниками проекту – Національним університетом «Львівська політехніка, Львівським державним університетом безпеки життєдіяльності та Кінгстонським університетом (Лондон, Великобританія). Професори з Великобританії відвідали з робочими візитами Інститут комп’ютерних наук та інформаційних технологій, Інститут економіки і менеджменту, Інститут будівництва та інженерії довкілля, Інститут інженерної механіки та транспорту. На кафедрі загальної фізики Інституту прикладної математики та фундаментальних наук відбулася дискусія між представниками трьох університетів.

21 травня 2018 року на базі Львівської політехніки відбулася підсумкова нарада учасників проекту Erasmus+ з нагоди завершення академічного року. У заході взяли участь представники всіх закладів вищої освіти – учасників проекту. На нараді виступив координатор проекту від Кінгстонського університету доктор Алан Флауерс. Він коротко узагальнив результати обміну викладачами, подякував учасникам проекту за високий рівень підготовки та намітив подальші перспективи співпраці.

Дуже насиченим цікавими зустрічами, лекціями та воркшопами став останній навчальний тиждень для студентів кафедри автоматизованих систем управління Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій, яку за програмою обміну досвідом Erasmus+ відвідали професор Кінгстонського університету доктор Беріл Джонс та керівник програми Erasmus+ у Кінгстонському університеті доктор Алан Флауерс .

Наукові зв’язки з професором Джонс були встановлені завдяки особистим контактам під час візиту доцента кафедри АСУ Львівської політехніки Анастасії Дорошенко та асистентів кафедри ІТВС Університету Івана Ізоніна та Миколи Логойди, які стажувалися в Кінгстонському університеті за програмою Erasmus+ у березні 2018 року.

Доктор Алан Флауерс розповів студентам про можливості участі у програмі студентської кредитної мобільності, особливості навчання в Університеті Кінгстон та критерії відбору. Доктор Беріл Джонс прочитала лекції про розподілені бази даних, технології Data Mining, провела воркшопи, на яких розповіла про особливості роботи з базами даних ORACLE.

Також цікавим був науково-педагогічний семінар, проведений для студентів та викладачів Львівської політехніки, на якому доктор Джонс розповіла про методики й сучасні технології, які допомагають зробити взаємодію між викладачем і студентом інтерактивнішою та продуктивнішою.

Також професор Беріл Джонс відвідала форум «Інноваційна весна», зустрілася з керівником стартап-школи Львівської політехніки професором Назаром Подольчаком, а також кількома командами, які працюють над своїми проектами на базі Lviv Tech StartUp School. У підсумку цих зустрічей було досягнуто домовленості про співпрацю між студентами Кінгстонського університету і Tech StartUp School Львівської політехніки з можливим їхнім залученням до роботи над проектами, презентацією їхніх проектів у Lviv Tech StartUp School.

учасників проекту Erasmus+ учасників проекту Erasmus+ учасників проекту Erasmus+ учасників проекту Erasmus+ учасників проекту Erasmus+ учасників проекту Erasmus+ учасників проекту Erasmus+ учасників проекту Erasmus+ учасників проекту Erasmus+