Розпочався конкурс для молодих науковців на здобуття ґрантів Львівської політехніки

Ірина Мартин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото Головного корпусу ЛНПУ

Це конкурс науково-прикладних проєктів, що триватиме до 30 листопада і відбуватиметься у три етапи. Перший – на рівні інститутських рад молодих учених (до 23 жовтня), другий – університетської Ради молодих учених (до 6 листопада) й завершальний третій – на рівні ректорату.

Як розповів очільник Ради молодих учених Львівської політехніки Іван Тимчук, для участі в конкурсі треба до 16 жовтня подати на розгляд Ради молодих учених свого інституту відповідні документи.

Учасниками конкурсу можуть бути молоді науковці університету віком до 35 років, докторанти та доктори наук – до 40 років. Основним критерієм для отримання ґрантів є орієнтованість на проєкти з реальним результатом на виході.

Оцінюватимуть проєкти на кожному етапі, відповідно до вимог, прописаних у Положенні про конкурс. Загальний обсяг фінансування ґрантів – 300–400 тис. грн. Фінансування здійснюватимуть через внутрішні наукові фонди та лише за умови, що конкурсанти запропонують реальні проєкти.

Для майбутніх проєктів ректорат Політехніки запропонував такі пріоритетні напрями: температурний скринінг із використанням інфрачервоних сенсорів; теплоізоляційні покриття нового покоління (до прикладу, універсальні піно-аерогелі); біодеградабельні полімерні вироби масового вжитку; системи безпеки на основі інформаційних технологій. Однак автори можуть самостійно обирати теми для проєктів, зважаючи на їхню актуальність.

Більш докладну інформацію про конкурс можна прочитати на сайті Ради молодих учених Львівської політехніки.