Ректор Політехніки зустрівся з однією із переможниць конкурсу «Наука ― це вона»

Наталія Павлишин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото із зустрічі

31 серпня ректор Львівської політехніки Юрій Бобало і доцент кафедри педагогіки та інноваційної освіти Інституту права, психології та інноваційної освіти Олександр Захар’яш зустрілися з однією із дванадцяти переможниць загальноукраїнського літературного конкурсу есе «Наука ― це вона», десятикласницею Львівського фізико-математичного ліцею Оленою Петришин.

Олена Петришин перемогла з есе «Півень Оксана Олександрівна: жінка, що руйнує стереотипи». Завданням конкурсу полягало в тому, щоб розповісти про внесок у розвиток науки та суспільства однієї з 12 видатних українських жінок-вчених. У змаганні взяла участь 561 дівчина віком від 14 до 21 року з усіх куточків України.

Дівчина поділилася враженнями від конкурсу, а також розповіла, що захоплюється фізикою, хоча загалом її цікавлять різні напрями. Зокрема, ліцеїста готує статті для шкільної газети, тож принагідно взяла бліц-інтерв’ю в Юрія Ярославовича.

― У житті не повертаються три речі: час, слово та можливість. Тому не марнуйте ніколи часу, бо його не повернете, дотримуйтеся слова, яке дали ― неважливо кому, і головне ― ніколи не втрачайте можливостей, ― порадив дівчині ректор Юрій Бобало.

Юній гості розповіли про переваги та можливості навчання у Політехніці. А також запропонували спільно попрацювати над темою моделювання процесів у фізиці, оскільки ліцеїстка цікавиться наукою. Окрім цього, для дівчини провели екскурсію Актовою залою, Залою Захарієвича та сучасними лабораторіями нашого університету.

Довідка

«Наука ― це вона» ― освітній арт-проєкт, покликаний поліпшити обізнаність суспільства про вітчизняних науковиць та популяризувати науку серед молоді. Проєкт створено за підтримки ООН Жінки в Україні та Представництва Дитячого фонду ООН в Україні (UNICEF) у рамках кампанії ООН Жінки «Покоління рівності». В рамках проєкту, окрім конкурсу есе, також була створена художня виставка з 12 портретів. Авторами робіт є сучасні українські ілюстратори на чолі із Сергієм Майдуковим.

Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі