Професорка Львівської політехніки отримала нові грантові можливості від Нідерландської дослідницької ради

Кафедра економіки підприємства та інвестицій Львівської політехніки
Тетяна Степура

Завдяки партнерській ініціативі Нідерландської дослідницької ради (NWO) та Національного фонду досліджень України було організовано конкурс «Конкурсний відбір на додаткові грантові можливості NWO для українських вчених» (NWO Hop-On Call for Researchers Based in Ukraine), який має на меті стимулювання онлайн-участі кваліфікованих дослідників з України у поточних проєктах Нідерландської дослідницької ради та розширення їхньої професійної мережі в нідерландській дослідницькій спільноті. Конкурс передбачає долучення українських учених з їхніми дослідницькими ідеями до суміжних проєктів, що вже перемогли й отримали фінансування Нідерландської дослідницької ради.

Сім дослідників різноманітного наукового спрямування з України отримали таку можливість. Серед переможців – професорка кафедри економіки підприємства та інвестицій Інституту економіки і менеджменту Національного університету «Львівська політехніка», доктор економічних наук Тетяна Степура з проєктною ідеєю «Досвід українських трудових мігрантів у Європі – досвід гідної праці?», яка буде реалізовуватися у команді дослідників Гронінгенського університету на чолі з професоркою Lisa Herzog у проєкті «Працююча демократія. Філософія праці для демократичних суспільств».

Як одному з перших переможців, представниці Львівської політехніки було запропоновано висловити свої думки на сайті Нідерландської дослідницької ради.

«Нині, як ніколи, українська наука прагне конструктивної переорієнтації на європейську інтеграцію. Hop-On Call надав можливість налагодити контакти для інституційної допомоги та співпраці. Я впевнена, що моя участь у проєкті зробить значний внесок у розширення українсько-нідерландського наукового співробітництва в довгостроковій перспективі. Більше того, це сприятиме подальшій інтеграції української науки в європейську систему традицій та цінностей. Для мене участь у цьому проєкті означає новий, надихаючий та вищий рівень співпраці, що надає можливості для отримання унікального професійного досвіду та особистого розвитку. Я щиро радію цим прекрасним перспективам!», – зазначила професорка Тетяна Степура.