Професор кафедри СШІ перебуває з науковим візитом в Університеті прикладних наук Оффенбурга (Німеччина)

Кафедра систем штучного інтелекту Львівської політехніки
Фото з візиту до Німеччини

Професор кафедри систем штучного інтелекту Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій Львівської політехніки Віталій Яковина перебуває з двомісячним науковим візитом в Університеті прикладних наук міста Оффенбурга (Німеччина), де провадить дослідження в галузі застосування машинного навчання для моделювання чутливих до часу комп’ютерних мереж (Time Sensitive Networks). Це дослідження стало можливим завдяки стипендіальній програмі Future Ukraine Німецького фонду академічних обмінів (DAAD).

«Цікавим і корисним виявився досвід роботи в міжнародному колективі німецького університету, ознайомлення з організацією наукових досліджень у Німеччині та можливість отримати доступ до сучасної дослідницької інфраструктури. Вдалим для реалізації проєкту є поєднання мого досвіду в електроніці, телекомунікаціях та машинному навчанні, оскільки проєкт спрямовано на пошуки ефективних методів оптимізації структур TSN, включаючи наявні 5G та майбутні 6G-мережі. Було дуже цікаво спробувати себе в міжнародній команді, яка провадить міждисциплінарні дослідження новітніх технологій», – розповідає Віталій Яковина.

Досвід, отриманий під час цього візиту, буде використано для студентів Львівської політехніки в курсах із комп’ютерних мереж, проєктах з машинного навчання та кваліфікаційних роботах, що значно підвищить якість навчання на кафедрі СШІ.

Докладніше – на сторінці програми «Штучний інтелект» у соцмережі Фейсбук.