Професор ІНЕМ Ігор Олексів провів вебінар щодо базових засад сучасної докторської підготовки

Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти
Скріншот з онлайн-семінару

8 лютого в рамках проєкту «Підтримка переміщених українських університетів задля сталого розвитку», який здійснює Fulbright Ukraine за підтримки відділу преси, освіти та культури посольства США в Україні, відбувся вебінар «Базові засади сучасної докторської підготовки: американський досвід та Зальцбургські принципи». Спікером заходу був доктор економічних наук, професор кафедри менеджменту і міжнародного підприємництва Інституту економіки і менеджменту Львівської політехніки, член Національного агентства з питань забезпечення якості вищої освіти Ігор Олексів.

Розпочавши свою доповідь з аналізу американського досвіду формування докторських програм, Ігор Олексів висвітлив також і європейський приклад, зокрема Зальцбурзькі принципи.

«Для того, щоб українські дослідження вийшли на вищий рівень, необхідно переймати вже напрацьовані ефективні практики закордонних колег», – наголосив спікер.

У своїй презентації Ігор Олексів продемонстрував аналіз масштабного опитування проведеного у Європейському просторі вищої освіти і надав учасникам рекомендації щодо застосування критеріїв оцінювання якості освітньої програми в частині PhD-програм, які були розроблені спільно з Національним агентством. Він зазначив, що, враховуючи опитування, ці рекомендації корелюють із європейським та світовим досвідом.

Відповідаючи на запитання учасників вебінару, спікер закликав їх брати участь у заходах Національного агентства, долучатися до дискусії та ставити питання, адже це сприяє глибшому розумінню питання й удосконаленню чинних доробок.