Представники Львівської політехніки взяли участь у всеукраїнській програмі підвищення кваліфікації

Кафедра менеджменту і міжнародного підприємництва
Фото із заходу

Представники Львівської політехніки взяли участь у програмі підвищення кваліфікації наукових та науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти і наукових установ України «Акредитація освітніх програм третього рівня вищої освіти. Дослідницька доброчесність» і презентували результати проєктів DocHub та EDUQAS.

Організаторами всеукраїнської зустрічі були Благодійний фонд «Міжнародний фонд досліджень освітньої політики», Рада молодих учених при Міністерстві освіти і науки України, Громадська організація «Інноваційний університет».

Зокрема, професор кафедри інформаційних технологій видавничої справи, член Національного агентства кваліфікацій Юрій Рашкевич та професор кафедри менеджменту і міжнародного підприємництва Ігор Олексів представили доповіді «Докторська підготовка в Європейському просторі вищої освіти: корисний досвід для України», «Базові засади сучасної докторської підготовки: Зальцбургські принципи та американський досвід», «Докторське навчання в Європі: підходи і структури». Частково ці матеріали базувались на досвіді, отриманому в процесі реалізації міжнародних проєктів Erasmus+ Structuring cooperation in doctoral research, transferrable skills training, and academic writing instruction in Ukraine’s regions 574064-EPP-1-2016-1-LT-EPPKA2-CBHE-SP (DocHub) та Implementation of Education Quality Assurance system via cooperation of University-Business-Government in HEIs 586109-EPP-1-2017-1-RO-EPPKA2-CBHE-SP (EDUQAS).

В обговоренні та дискусії за окресленими аспектами взяли участь докторант кафедри менеджменту і міжнародного підприємництва Вікторія Харчук і доцент кафедри електронних обчислювальних машин Анатолій Ігнатович, який став одним з організаторів заходу. Учасники поділились враженнями про кращі практики докторської підготовки в Європейському просторі вищої освіти (проєкт DocHub) та інноваційним досвідом і новітніми технологіями у сфері акредитації та оцінювання освітніх програм третього рівня вищої освіти (проєкт EDUQAS).

Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу