Працівники кафедри ММП долучились до круглого столу щодо задоволення потреби соціалізації осіб з порушенням слуху

Кафедра менеджменту і міжнародного підприємництва
Фото із круглого столу

19 березня працівники кафедри менеджменту і міжнародного підприємництва Інституту економіки і менеджменту Львівської політехніки долучились до круглого столу «Пошук цифрових рішень для задоволення потреби соціалізації осіб з порушенням слуху в Україні», організаторами якого були Львівська спеціальна школа Марії Покрови (державний заклад освіти для дітей з порушеннями слуху) та громадська організація «Говори» (розробляє цифрові технології для покращення життя людей). Участь у зустрічі взяли також вчителі, які працюють з дітками з цієї школи, представники громадської організації та сурдоперекладачі.

Під час заходу учасники обговорили такі питання:

  • Технології заради добра: зріз наявних цифрових технологій у середовищі осіб з порушенням слуху (в побуті, в освіті, в соціумі).
  • Інклюзія в освіті: діти з порушенням слуху. Освітній шлях дитини сьогодні. Проблематика, яка існує на освітньому шляху.
  • Цифровий інструмент для осіб з порушенням слуху: аналог у світі/ідея, як виглядає та працює відповідний функціонал. Як розробити цифрові рішення, що усувають конкретні проблеми, адаптувати їх у навчальне середовище та поширити у суспільстві.

Зокрема, професори кафедри ММП Вікторія Харчук та Роман Шуляр презентували поточні результати проєкту AFID Erasmus+ CBHE, одним із завдань якого є розробка інструментарію підтримання інклюзивного освітнього процесу у закладах вищої освіти. Зокрема, присутнім було презентовано Мультиінституційний інклюзивний віртуальний освітній кампус (MIIVC), який є комплексом навчальний дисциплін, наповнення та викладання яких відбувається із врахуванням сучасного міжнародного досвіду впровадження інклюзивних онлайн-курсів з використанням цифрових інструментів. Зазначений кампус має на меті якомога ширше врахувати потреби осіб з різноманітними здібностями та запропонувати цікаве й сучасне освітнє середовище.

Щиро дякуємо організаторам за запрошення, раді будемо продовжити співпрацю!

Фото із круглого столу Фото із круглого столу Фото із круглого столу Фото із круглого столу