Практика для студентів кафедри кримінального права і процесу – це можливість опинитися в реальному професійному середовищі

Кафедра кримінального права і процесу Львівської політехніки
Герб Львівської політехніки

Відповідно до навчального плану на 2019–2020 н.р. та згідно з «Положенням про організацію проведення практики студентів Національного університету «Львівська політехніка» робочою програмою практики, схваленою і затвердженою на засіданні кафедри кримінального права і процесу Інституту права, психології та інноваційної освіти, та іншими нормативними документами студенти ІІ курсу магістратури денної і заочної форми навчання, що навчаються на кафедрі кримінального права і процесу за спеціалізацією «Слідча діяльність», упродовж 9 тижнів (13,5 кредитів) проходили переддипломну (за темою кваліфікаційної роботи) практику. Керівником практики від кафедри КПП був доцент Володимир Бараняк. Практику проходило 26 студентів, серед яких 12 – за договорами про проведення практики, 5 – за місцем праці, 9 – на кафедрі кримінального права і процесу.

Студенти-практиканти за час проходження практики вивчили структуру і організацію органів місцевого самоврядування, місцевої державної адміністрації, судових та правоохоронних органів, юридичних служб підприємств, експертних установ, організацій; відомчі та інші нормативні документи, якими визначається їх діяльність, форми і методи, за допомогою яких вирішуються поставлені перед ними завдання, функціональні обов’язки співробітників-юристів та експертів базових органів. Ознайомилися з кримінальними, цивільними, адміністративними справами, висновками експерта і спеціаліста, іншими матеріалами, які знаходяться в провадженні базового органу. За дорученням керівників практики виконували окремі завдання, пов’язані із застосуванням теоретичних знань або набуттям практичних навиків. В канцеляріях базових органів студенти-практиканти вивчали накази та інструкції, які визначають ведення діловодства, знайомилися з номенклатурою справ, правилами документообігу, організацією обліку та контролю вхідної та вихідної документації та кореспонденції, веденням наглядових проваджень, правилами складання документів первинного обліку і статистичної звітності.

Студенти, що проходили практику на кафедрі, виконували індивідуальне завдання, що полягало у складанні процесуальних документів досудового розслідування та судового розгляду кримінальних проваджень.

Після закінчення терміну практики студенти звітувалися перед комісією, захищаючи звіт про проходження практики. Формою підсумкового контролю є диференційований залік. Пройшли практику всі студенти-практиканти. На цей раз оцінки розподілилися порівну на «добре» і «відмінно».