Польські благодійники передали Львівській політехніці сім нових генераторів, один з них потужністю 36,8 кВт

Юрій Мартинович, Центр комунікацій Львівської політехніки
Гуманітарна допомога від польських партнерів

Національний університет «Львівська політехніка» отримав від громади Агломерації міст Верхньої Сілезії з центром у місті Катовіце партію нових генераторів для забезпечення безперебійного живлення критичної інфраструктури університету.

Генератори з Республіки Польща доставлено до Львова завдяки зусиллям керівників Центру збору гуманітарної допомоги Володимира Шепітчака та Юрія Малиновського.

– Найбільший з генераторів важить понад тонну і має потужність 36,8 кВт. Його ціна – 150 тисяч злотих. Він розміщуватиметься на вул. Князя Романа, де в нас є стара енергоємна котельня, що живить два корпуси університету – 19-й і 20-й. Інші ж, менші, генератори потужністю 5–6 кВт, – розповів Володимир Шепітчак.

Юрій Малиновський наголосив на економічності й екологічності нових генераторів, які є моделями 2022 року.

– На тому допомога від наших польських партнерів не закінчиться. Вони готові допомагати нам і далі з огляду на потреби, які виникатимуть. Люди там не працюють суто для галочки, поляки справді співпереживають разом з нами ті негаразди й біди, які спричинили росіяни своїм вторгненням в Україну, – додав Володимир Шепітчак.

Варто зауважити, що надання університету нових генераторів не обійшлося без підтримки комунальної установи «Інститут міста Львова», зокрема Максима Терлецького, який відповідає за міжнародну співпрацю.

Нагадаємо, що це вже не перша партія генераторів, які надали польські благодійники університету. Недавно Львівська політехніка отримала від Гірничо-металургійної академії ім. Станіслава Сташиця та трьох польських приватних фірм декілька генераторів для забезпечення безперебійного живлення критичної інфраструктури університету, найбільший генератор вагою три тонни. Ще раніше Опольський державний політехнічний університет передав Львівській політехніці кілька генераторів, один із яких важить майже тонну.

Гуманітарна допомога від польських партнерів Гуманітарна допомога від польських партнерів Гуманітарна допомога від польських партнерів Гуманітарна допомога від польських партнерів Гуманітарна допомога від польських партнерів Гуманітарна допомога від польських партнерів Гуманітарна допомога від польських партнерів Гуманітарна допомога від польських партнерів Гуманітарна допомога від польських партнерів Гуманітарна допомога від польських партнерів Гуманітарна допомога від польських партнерів Гуманітарна допомога від польських партнерів Гуманітарна допомога від польських партнерів Гуманітарна допомога від польських партнерів Гуманітарна допомога від польських партнерів Гуманітарна допомога від польських партнерів Гуманітарна допомога від польських партнерів Гуманітарна допомога від польських партнерів Гуманітарна допомога від польських партнерів Гуманітарна допомога від польських партнерів Гуманітарна допомога від польських партнерів Гуманітарна допомога від польських партнерів