Політехніки стали учасниками тренінгу від представників Вроцлавського офісу компанії Elsevier

Анастасія Степаняк, Центр комунікацій Львівської політехніки
тренінг «Використання Scopus для підняття рейтингів університету»

12 лютого в Університеті відбувся тренінг «Використання Scopus для підняття рейтингів університету». Організував захід проректор з наукової роботи Іван Демидов. З цією метою до Львівської політехніки завітали Бартоломей Вєнцковські та Кшиштоф Шиманьські – представники Вроцлавського офісу компанії Elsevier – однієї з найбільших видавничих компаній світу, яка щорічно випускає близько чверті всіх статей, що видаються у наукових журналах.

Учасниками події стали головні редактори та відповідальні секретарі наукових видань Політехніки, директори Науково-технічної бібліотеки, Центру інформаційного забезпечення та інші зацікавлені особи.

Варто зазначити, що такі заходи важливі для нашого університету, адже більшість рейтингів закладів вищої освіти орієнтовані на показники міжнародної бази даних Scopus, що є інструментом для відстеження цитованості наукових статей, які публікують науковці вишу. База даних Scopus постійно індексує понад 20 тисяч наукових журналів та сотні книжкових серій.

Нагадуємо, що нещодавно Львівська політехніка піднялась на четверте місце серед українських вишів у рейтингу World Universities Web Ranking 2020 року, для створення якого використовують показники цитованості.

тренінг «Використання Scopus для підняття рейтингів університету» тренінг «Використання Scopus для підняття рейтингів університету» тренінг «Використання Scopus для підняття рейтингів університету» тренінг «Використання Scopus для підняття рейтингів університету» тренінг «Використання Scopus для підняття рейтингів університету» тренінг «Використання Scopus для підняття рейтингів університету» тренінг «Використання Scopus для підняття рейтингів університету»