Політехніки організували Зимову школу European best practices: energy, digital and environmental dimensions

Кафедра політології та міжнародних відносин Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-заходу

15–25 лютого 2023 року в режимі онлайн у рамках проєкту «Європейські студії для технічних спеціальностей у Національному університеті «Львівська політехніка» (EUSTS) за підтримки ERASMUS+ напряму Жан Моне з метою популяризації знань про ЄС та євроінтеграційний процес України відбулася Winter Euroschool «European best practices: energy, digital and environmental dimensions».

Попри складну ситуацію, зимова школа викликала особливе зацікавлення з-поміж науковців, студентів, учнів, адже до участі в ній зголосилися понад 80 осіб із різних куточків України – Дніпра, Києва, Харкова, Тернополя, Кам’янець-Подільського, Умані, Черкас і Львова. У рамках онлайн-школи було проведено низку лекцій-дискусій на теми «ЄС як глобальний лідер», «Енергетичні тренди ЄС», «Правова та інституційна системи ЄС: просто про основне», «Сучасний стан цифрової трансформації ЄС», «Співробітництво України з ЄС», які відображали тематичні напрями зимової єврошколи, а саме: основи Європейського Союзу, кліматичний, цифровий та енергетичний вимір євроінтеграції та співробітництво України з ЄС.

До участі у заході були долучені спікери Петро Сухорольський, Роман Пасічний, Анастасія Куськів, які сфокусувались на правовій системі ЄС, досвіді ЄС у боротьбі з дезінформацією та ціні швидкої моди в умовах кліматичних змін.

Особливо цінною частиною заходу були інтерактивні вправи, з-поміж яких відео, смарт-квізи, тести на онлайн-платформі Kahoot, що стосувались європейських студій. Окрім цього, тренерка з інтерактивних методик навчання Зоряна Зазуляк провела інтерактив на тему «Захист прав людини в умовах збройної агресії росії в Україні на прикладі ЄСПЛ». Знаннями та досвідом про можливості ЄС для молоді, Еразмус обміни, ініціативу ЄС «Посли європейської молоді», молодіжну політику ЄС, регіональний вимір молодіжної політики України поділились студенти-міжнародники, практики, амбасадори європейської молоді Юлія Вайда, Анастасія Ковальчук, Віктор Демко, Богдан Мірінчик та Юлія Пасс.

Важливо, що Winter Euroschool «European best practices: energy, digital and environmental dimensions» стала майданчиком для комунікації та обміну досвідом науковців, студентів, учнів, представників органів регіонального рівня. Учасники отримали сертифікати й висловили велику вдячність за організацію такого заходу та написали теплі відгуки. Команда проєкту EUSTS щиро вдячна усім учасникам заходу за активну участь і запрошує долучатись до наступних, не менш корисних івентів.

Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу