Новий крок до євроінтеграції: Львівська політехніка і Технічний університет Ільменау продовжують та поглиблюють співпрацю

Прес-служба Львівської політехніки
міжнародні угоди

Комплексні міжнародні угоди з розробки та реалізації спільних дослідницьких програм, обміну викладачами, науковими співробітниками, аспірантами та студентами Національний університет «Львівська політехніка» уклав із понад 120 навчальними закладами, науковими та виробничими структурами 24 країн світу. Найактивніша співпраця налагоджена з такими державами як Польща, Німеччина, Франція, Словаччина, Австрія, Італія, Іспанія, Швеція, Болгарія та іншими.

Днями Львівську політехніку відвідала делегація Технічного університету німецького міста Ільменау на чолі з його ректором професором Петером Шарфом. Німецьких гостей тепло привітав ректор Львівської політехніки професор Юрій Бобало.

Під час дружньої бесіди відбулося зацікавлене обговорення підсумків раніше укладеної угоди про співпрацю, співрозмовники торкнулися також питань подальшого співробітництва у науково-освітній сфері, створення умов для українських і німецьких студентів здобувати освіту в обох університетах та отримувати дипломи європейського зразка, забезпечення академічної мобільності членів освітнього процесу, зокрема аспірантів та професорсько-викладацького персоналу тощо.

Гості висловили своє захоплення старовинним Львовом та Львівською політехнікою, відвідали історичний Актовий зал головного корпусу, побували в інших аудиторіях та лабораторіях Університету.

Характерною особливістю нинішнього діалогу стало те, що його учасники приділили значну увагу культурному обміну між двома університетами. Німецькі гості розповіли, що в їхньому навчальному закладі вже тривалий час успішно діє низка художніх колективів, зокрема академічний хор та камерний оркестр. Таким же наповненим духовним життям живуть львівські студенти й викладачі. За пропозицією ректора Львівської політехніки Юрія Бобала між двома вишами заплановано проводити активний культурний обмін. Першим кроком до цього стане участь колективів художньої самодіяльності нашого університету у мистецькому фестивалі в Ільменау, на який їх запросили німецькі партнери.

А невдовзі до Львова прибуде з візитом представник німецької сторони для узгодження і конкретизації пунктів нової угоди, що стала новим кроком до євроінтеграції Львівської політехніки.

Участь у підписанні угоди взяли участь також члени делегації Технічного університету Ільменау професори Еберхард Манске та Томас Фрюхліх, з української сторони – проректор з наукової роботи Львівської політехніки професор Наталія Чухрай, директор Інституту комп’ютерних технологій, автоматики та метрології професор Микола Микийчук та завідувач кафедри інформаційно-вимірювальних технологій професор Богдан Стадник. Саме колектив цього інституту в недалекому минулому був ініціатором налагодження тісної співпраці з німецьким університетом.

міжнародні угоди міжнародні угоди міжнародні угоди міжнародні угоди міжнародні угоди міжнародні угоди міжнародні угоди міжнародні угоди