Олег Галів: «Ютуб із професійної точки зору — це майбутнє і сьогодення»

Адріана Кец, студентка кафедри журналістики та засобів масової комунікації
Скріншот з онлайн-зустрічі

1 травня на кафедрі журналістики та засобів масової комунікації відбувся вебінар на тему «Що слід розуміти про сучасне українське телебачення», який провів ведучий «Радіо Свобода» Олег Галів. Захід зібрав медійників і студентів, які обговорили ключові аспекти та тренди в сучасному медіапросторі України.

На вебінарі було зазначено, що телебачення в Україні поступово переходить в онлайн-сферу, зокрема на платформу YouTube. Попри існування традиційних телевізійних каналів, які не перестають бути актуальними, YouTube набуває щораз більшого значення як медійна платформа.

— Ютуб із професійної точки зору — це майбутнє і сьогодення, — зазначив Олег Галів.

Фабрика новин є одним із прикладів нового підходу до медіа, де медійники продовжують роботу після закриття телеканалу «Україна». Цей проєкт успішно використовує короткі відеозаписи, інтерв’ю й аналітику для створення інформаційного контенту, що набуває популярності на YouTube.

— Це новий ютубний підхід, який спрацював і буде набирати обертів, — запевнив ведучий.

Олег Галів закликав студентів і медійників розвивати свої соціальні мережі, щоб займати активну позицію в онлайн-середовищі:

— У ютубі сьогодні може реалізуватися кожен, й акаунти в соцмережах дають зростати професійно. Якщо раніше ТБ давало можливість людям ставати відомими, інфлюенсерами і народжуватись як зірка, то сьогодні телебачення йде іншим шляхом — запрошує до себе ведучими людей, які мають мільйонну аудиторію. Таким чином вони як телеканали намагаються охопити нову аудиторію.

Також ведучий наголосив на важливості створення особистого бренду та власного YouTube-каналу як інструменту для просування в медіасфері.

Насамкінець Олег Галів зауважив, що телебачення залишається важливим майданчиком для поширення інформації та збереження професійного стандарту в медійній сфері України. І, незважаючи на виклики та зміни, які принесла епоха цифрових медіа, якісна журналістика досі є важливим елементом суспільного життя країни.

Цей вебінар став значущою подією для учасників, які мали можливість висловити свої думки про сучасні тенденції українського телебачення.