Обмін досвідом на International Conference on Design, Simulation, Manufacturing: The Innovation Exchange

Валентина Софілканич, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото з конференції

Львівська політехніка– звичайно, лідер серед технічних ЗВО, й підтвердженням цьому є те, що саме тут уже вкотре провадять міжнародні конференції. Цього разу Політехніка організувала International Conference on Design, Simulation, Manufacturing: The Innovation Exchange, конференцію, яку присвячено інженерним наукам. І має вона, звісно, як наукове, так і практичне значення.

Упродовж чотирьох днів українські та закордонні науковці ділилися своїми здобутками в різних галузях інженерії. Зосереджувалися саме на практичному значенні та конкретних розробках, які впроваджено в розмаїті галузі життя суспільства. Доповідали лектори з різних університетів України, що, певна річ, дало змогу розширити тематику конференції. Завдяки сучасним технологіям до конференції долучилося й чимало спікерів із зарубіжжя, як ось із Польщі та Туреччини. Масштаб заходу дає змогу розширити контакти університету та окремих науковців, що позитивно вплине на розроблення майбутніх досліджень, і дозволить тісніше співпрацювати та розвивати науку спільно.

У межах конференції зачепили велику кількість тем, і намагалися всебічно розкрити реалії інженерії й поділитися власним досвідом, який може бути цікавий науковій спільноті. Так професор Віталій Пасічник із Київського політехнічного інституту імені І. Сікорського поділився розробками їхнього ЗВО в галузі протезування та імплантації, які сьогодні є основним напрямком розвитку вітчизняної медицини. Обмін практичним досвідом між вченими має важливе значення, бо допомагає всебічно та якісно реформувати та покращувати якість української науки.

«Для мене дуже важливо, що конференція має таку інтернаціональну команду, залучено учасників з-за кордону. Я вдячний за підтримку нашому ректорові Юрію Бобалу, менеджменту, які запросили всіх до участі в конференції і прийняли у Львівській політехніці. Наш університет має велику історію в розвитку інженерних наук, тому для нас дуже важливо організовувати такі конференції, і збирати разом науковців різних напрямків, університетів, не тільки українських, а й із різних країн світу. Ми дуже раді, що вдалося зійтися разом, хоча коронавірус приніс нам нові виклики в ході організування цього заходу. Але це також дало нам нові можливості, тому що раніше ми не використовували гібридні методи провадження таких заходів. Сьогодні це основний спосіб комунікації, і я надіюся, що це дасть нам змогу знайти нових партнерів», – поділився своїми думками перший проректор Львівської політехніки Олег Матвійків.

Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції