Нові можливості для студентів з неформальною освітою завдяки угоді між ЕРАМ та Львівською політехнікою

Кафедра програмного забезпечення Львівської політехніки
Заставка програми

17 серпня 2022 року Національний університет «Львівська політехніка» так компанія ЕРАМ підписали договір про співпрацю та визнання результатів навчання, здобутих шляхом неформальної освіти. Таким чином бізнес та вища освіта створюють нові можливості для студентів та викладачів.

Угодою передбачено визнання результатів навчання, здобутих на навчальних програмах компанії ЕРАМ, таких як Design UX/UI, .NET, JAVA, Android, Business Analytics, DWB, DevOps, FrontEnd (Javascript), Performance Testing, Phyton, Quality Assurance, Ruby on Rails, iOs для студентів першого (бакалаврського) рівня та Solution Architecture, Delivery Management, Systems Engineering (DevOps&Cloud), Data Engineering (Big Data) для студентів другого (магістерського) рівня.

Восени стартує навчання на Master’s Program від EPAM School of Digital Engineering для досвідчених ІТ-фахівців. Крім сертифікату ЕРАМ за 4 напрямами, учасники програми зможуть отримати дипломи магістрів державного вишу. Гарна новина – відтепер результати, здобуті на програмі, можна зарахувати і в системі університетської освіти, а отже, заощадити час та сфокусувати зусилля на навчанні.

Можливості для цього з’явилися цього року завдяки рішенню МОН про визнання результатів навчання, здобутих шляхом неформальної освіти. На його основі Master’s Program та українські університети укладають договір про співпрацю та зарахування результатів навчання на програмі від ЕРАМ. Нагадаємо, що на всіх спеціальностях напряму 12 «Інформаційні технології» учасники програми зможуть перезарахувати до 35% освітніх кредитів до академічної програми на основі заяви учасника.

«Ми завжди говоримо, що успіх української освітньої системи та майбутнього українського ІТ залежить від однієї й тої ж моделі співпраці – держава, бізнес та університети. Раді, що сьогодні можемо запропонувати робочу модель, яка полегшить життя студентам і дасть їм змогу отримувати більш якісну освіту вдома, поєднавши академічну та неформальну освіту», – коментує підписання договору Наталя Осташко, керівник Master’s Program.

«На кафедрі програмного забезпечення Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій ведеться робота з погодження освітніх програм за спеціальністю 121 «Інженерія програмного забезпечення», адже вже цього року з компанії ЕПАМ виявили бажання вступати на магістерський освітній рівень», – відзначає завідувач кафедри програмного забезпечення Дмитро Федасюк.

Кожна опанована дисципліна має відповідати фаховим та загальним компетентностям і результатам навчання. Для цього в рамках підписаного договору складатимуть протоколи відповідності на базі отриманих компетентностей та результатів навчання неформальної освіти. Це дасть змогу якісно оцінити отримані знання й перезарахувати певну кількість кредитів до заліковки студента Університету.

Нагадаємо, Master’s Program від ЕРАМ відбувається за 4 напрямами: Solution Architecture, Delivery Management, Systems Engineering, Data Engineering. Його особливістю є навчання від практиків, експертів ЕРАМ, та передавання знань, які найбільш затребувані в сучасному ІТ.