На Львівщині у співпраці з Tech StartUp School реалізовуватимуть масштабний освітній проєкт

За матеріалами порталу «Освіта Львівщини»
Фото із брифінгу

Департамент освіти і науки Львівської обласної військової адміністрації і Tech StartUp School Національного університету «Львівська політехніка» консолідують зусилля задля реалізації в області масштабного освітнього проєкту. Про це 1 серпня 2023 року повідомили під час брифінгу, який відбувся у Львівській обласній військовій адміністрації. Спікерами брифінгу були директор департаменту освіти і науки ЛОВА Олег Паска та керівник Tech StartUp School Назар Подольчак.

Громадська організація Tech StartUp School та Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) запускають спільні заходи для надолуження освітніх втрат у семи областях заходу України. Основний фокус – допомогти дітям підтягнути знання з української та англійської мов і математики. Для реалізації цього масштабного освітнього проєкту стартап-школа Львівської політехніки підписала меморандум із департаментом освіти і науки ЛОВА.

Передусім заплановано оцінити освітні втрати школярів на заході України, що виникли через пандемію COVID-19 та внаслідок війни. Для цього організатори проєкту опитають учнів 5–9 класів у Львівській, Пустомитівській, Жовківській, Бібрській, Дрогобицькій, Стрийській, Славській і Новояворівській громадах. Загалом у семи областях заходу України буде опитано близько 12 000 школярів.

«Проєкт є достатньо комплексним та сфокусований на дитині. Щоб школярі визначилися зі своєю майбутньою професією», – зазначив керівник проєкту Назар Подольчак.

Він розповів, що Tech StartUp School та ЮНІСЕФ організовують тренінги та курси для освітян, які згодом допомагатимуть дітям підтягнути знання, щоб оптимізувати навчальний процес із використанням платформ змішаного навчання. Перші тренінги вже відбулися у липні.

Водночас проєкт стимулюватиме у дітей загальний інтерес до навчання та позашкільної активності за допомогою:

  • навчальних відвідувань Музею науки;
  • науково-пізнавальних програм і майстер-класів у рамках проєкту «Наука вражає» від Lviv Open Lab;
  • майстер-класів із біотехнологій у сучасних лабораторіях Tech StartUp School;
  • виїзних наукових інтенсивів STEAM DAY від мобільної лабораторії TechLabino;
  • навчання основ програмування та 3D-моделювання.

У липні вже відбулися перші екскурсії школярів із Львівщини до Музею науки, пройшли наукові інтенсиви та майстер-класи від Lviv Open Lab, які сприяли позакласній діяльності дітей та молоді, зокрема дітей переселенців. Участь у цих заходах безкоштовна.

Докладніше – на порталі «Освіта Львівщини».

Фото із брифінгу Фото із брифінгу Фото із брифінгу