На базі Хмельницького політехнічного коледжу створили Штаб опору

Валентина Софілканич, Центр комунікацій Львівської політехніки
Ілюстрація до матеріалу

Політехніки активно підтримують армію не тільки словом, а й ділом. Тож вимушені двотижневі канікули стали мотивацією створення Штабу опору на базі Хмельницького політехнічного коледжу. Координує його роботу директор коледжу Вадим Овчарук. Усі сили та ресурси направлені на допомогу 8 окремому полку спеціального призначення.

«Це не штаб реагування, а саме штаб опору, бо чекати, коли це все саме завершиться ніхто не буде. Співпрацюємо з 8 полком – однією з найдосвідченіших військових частин України, хочемо їм максимально допомогти і забезпечити всім необхідним», – розповідає директор Хмельницького політехнічного коледжу Вадим Овчарук.

Штаб опору намагається вирішувати нагальні потреби полку і нещодавно до наших захисників поїхали 7 автобусів, які наповнили провізією та предметами першої необхідності. В першій поставці до військових відправили теплий одяг, продукти, батарейки для рацій, яких на передовій критично не вистачає. Також проблемою для військових 8 окремого полку спеціального призначення є нестача готівки. Ці питання тепер є головними для вирішення в Штабі опору.

Хмельницький політехнічний коледж на повну задіює всі свої ресурси і допомагає не тільки провізією, а й технікою. Спільно з компанію Mitsubishi вони взялися за ремонт автомобілю полку. Також у лабораторії коледжу професори займаються виготовленням коптерів для розвідки, запрошують долучитись до цього процесу і досвідчених студентів.

«Сьогодні ми використовуємо наш благодійний фонд повністю для потреб армії. Наші студенти йдуть до армії і йдуть добровольцями в територіальну оборону. Ми їх підтримуємо, забезпечуючи всім необхідним для життя. В разі потреби, готові допомогти й сім’ям військових, біженцям», – додає Вадим Володимирович.

150 тисяч із благодійного фонду вже витратили на виготовлення броні для військових. Директор коледжу спілкується з представниками полку, які і наголосили на цій ініціативі, бо броня це предмет першої необхідності на передовій.

До того ж гуртожитки приймають перших біженців, станом на сьогодні їх 19. Готові приймати і більше. Для них створені всі умови – облаштовують місця, готують предмети першої необхідності. Керівництво коледжу зазначає, що вони мають змогу розширити межі своєї допомоги захисникам України.