«Ми повинні зберегти базові засади в роботі університету», ― наголосив ректор на Конференції трудового колективу

Наталія Павлишин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото з Конференції трудового колективу

Початок року у Львівській політехніці ― час підбиття підсумків і планування напрямів роботи. 31 січня відбулася Конференція трудового колективу, під час якої виступив ректор Юрій Бобало зі звітом про основні підсумки роботи колективу університету у 2022 році.

Розпочалося засідання вшануванням хвилиною мовчання пам’яті делегатів, які відійшли у вічність минулого року.

Також на початку провели процедуру довиборів постійної президії конференції. Головою статутної комісії Вченої ради обрали завідувача кафедри систем автоматизованого проєктування ІКНІ Михайла Лобура.

Загалом під час конференції розглянули п’ять питань. Перше серед них ― довибори членів Вченої ради університету.

Звіт ректора про роботу колективу Львівської політехніки став центральним у засіданні. Юрій Бобало розпочав свій виступ хвилиною мовчання за нашими воїнами, які загинули, захищаючи Батьківщину.

― Ми прожили один із найскладніших років. Кожен більшою чи меншою мірою відчув вплив війни, адже нам довелося не просто перелаштуватися, як було в роки пандемії COVID-19, а за окремими напрямами фактично будувати заново своє життя і робочі процеси. Та поміж тим ми багато працювали, щоб Львівська політехніка й надалі була серед пріоритетів у молоді, яка прагне здобути якісну освіту, і зберегла високі позиції у всеукраїнських та світових рейтингах. Дякую всім, хто зумів поєднати свої професійні обов’язки, навчання і волонтерство. Ваші зусилля, ваша самовідданість допомогли нашій державі з перших днів протистояти ворогові. Надзвичайно цінуємо відважність і героїзм політехніків, які взяли до рук зброю, щоб захистити нас усіх. Із глибоким сумом вшановуємо жертовність тих воїнів, які віддали задля нашої Батьківщини найдорожче ― життя, ― зазначив на початку своєї доповіді Юрій Ярославович.

Аналізуючи досягнення університету за різними показниками, ректор наголосив на тому, що й у такий складний рік Львівська політехніка посідає високі позиції у всеукраїнських і світових рейтингах. А обговорюючи з учасниками Конференції трудового колективу плани на наступний рік, перспективи та пріоритети, особливу увагу надав фінансуванню університету, яке через повномасштабну війну цьогоріч скоротили майже на 420 мільйонів гривень.

― Запевняю, що адміністрація університету робить усе можливе, щоб зменшення фінансування було менш болісним для працівників. Ми збережемо в повному обсязі посадові оклади всіх працівників і всі обов’язкові доплати науково-педагогічним та науковим працівникам ― за наукові ступені, вчене звання, вислугу років тощо. Заробітну плату політехніки отримуватимуть вчасно. Сподіваємося на розуміння, що треба зберегти базові засади в роботі університету ― якість освіти та науки, забезпечення привабливості університету для вступників та надання якісних освітніх послуг, проведення конкурентоздатних наукових досліджень. Нагальними залишаються питання виживання і подальшого розвитку університету. Тож усі управлінські кроки спрямовані саме на це, ― наголосив Юрій Ярославович.

Говорячи про навчальний процес, ректор акцентував на важливості забезпечення конкретності освітніх програм. Тож їх реалізацію повинні забезпечувати кваліфіковані, компетентні викладачі, які відповідально ставляться до своєї роботи.

Торкнувшись питання наукових досліджень, публікацій та заявок на гранти, ректор закликав «давати якісний продукт, а не формальність задля отримання премії чи позначки в рейтингуванні. Від того, чи ми продукуємо спам, чи даємо якісну інтелектуальну продукцію, залежить репутація Львівської політехніки».

― Перед нами ще багато труднощів і викликів, адже війна триває і щораз більше через це потерпає наша економіка й, відповідно, наш звичний життєвий устрій. На жаль, ця проблема буде поглиблюватися, і ми не матимемо миттєвого її розв’язання навіть після нашої перемоги. Тож сподіваюся на розуміння і подальшу сумлінну працю, адже сьогодні кожен із нас бореться з ворогом, який веде війну на знищення України й українського народу не лише зброєю, а й руйнуючи інфраструктуру країни, економіку, намагаючись посіяти зневіру і страх. Тому маємо бути, як ніколи раніше, сильними та згуртованими і не тільки вірити в нашу перемогу, а й докладати всіх зусиль для якнайшвидшого її здобуття, ― додав на завершення виступу Юрій Ярославович.

Також зі своїми пропозиціями й оцінкою роботи виступили представники різних підрозділів університету.

Завершальним питанням, яке розглядали на засіданні Конференції трудового колективу, став звіт про виконання і корегування Колективного договору Львівської політехніки. Про це доповів голова Профкому працівників Львівської політехніки Роман Колодій.

Фото з Конференції трудового колективу Фото з Конференції трудового колективу Фото з Конференції трудового колективу Фото з Конференції трудового колективу Фото з Конференції трудового колективу Фото з Конференції трудового колективу Фото з Конференції трудового колективу Фото з Конференції трудового колективу Фото з Конференції трудового колективу Фото з Конференції трудового колективу Фото з Конференції трудового колективу Фото з Конференції трудового колективу Фото з Конференції трудового колективу Фото з Конференції трудового колективу Фото з Конференції трудового колективу Фото з Конференції трудового колективу Фото з Конференції трудового колективу Фото з Конференції трудового колективу Фото з Конференції трудового колективу Фото з Конференції трудового колективу Фото з Конференції трудового колективу Фото з Конференції трудового колективу Фото з Конференції трудового колективу Фото з Конференції трудового колективу Фото з Конференції трудового колективу Фото з Конференції трудового колективу Фото з Конференції трудового колективу Фото з Конференції трудового колективу Фото з Конференції трудового колективу Фото з Конференції трудового колективу Фото з Конференції трудового колективу Фото з Конференції трудового колективу Фото з Конференції трудового колективу