Міжнародна конференція з проблем інноваційної інфраструктури зібрала понад півтисячі учасників

Кафедра ЕПІ Львівської політехніки
на конференції з проблем інноваційної інфраструктури

23–24 травня 2019 року у Львові відбулась V Міжнародна науково-практична конференція «Проблеми формування та розвитку інноваційної інфраструктури», організована кафедрою економіки підприємства та інвестицій спільно з Бізнес-інноваційним центром «Tech Startup School» Національного університету «Львівська політехніка».

Метою конференції було об’єднання зусиль успішних підприємців і креативних науковців для формування сучасної інноваційної інфраструктури. У роботі конференції взяли участь 517 учасників, з них 62 доктори наук, 51 професор. Було подано 311 тез доповідей.

Серед визначальних викликів сучасної світової економічної науки і практики особливе місце займає проблематика інноваційної інфраструктури. Динамічність розвитку української економіки природно зумовлює поширення інноваційного типу мислення, реалізація якого можлива лише за умов ефективного функціонування інноваційної інфраструктури. Водночас на розвиток інноваційної інфраструктури впливає низка чинників, зокрема зростання ролі конкуренції та постійний пошук підприємствами нових рішень для підвищення своєї конкурентоспроможності. Проблематика інноваційної інфраструктури вже давно вийшла за межі регіонів України, поставивши перед її учасниками непрості питання щодо організування взаємодії та стратегічного розвитку суб’єктів господарювання, принципових змін в культурі менеджменту тощо. Зважаючи на це, конференція була покликана звернути увагу фахівців, передусім дослідників-економістів, на потребу переходу до нового типу економічного мислення, що культивує необхідний рівень реагування на мінливі умови економіки.

У перший день роботи конференції в межах секції «Розвиток інноваційної інфраструктури на засадах ланцюгів перетворення знань і технологій» учасниками конференції було розглянуто актуальні наукові і прикладні положення розвитку інноваційної інфраструктури у контексті змін сучасної української та світової економіки. В межах секції «Цифрова економіка та формування інноваційної інфраструктури: реалії, перспективи, виклики» ключовими питаннями для дискусії були проблематика трансферу та комерціалізації технологій, підвищення ефективності взаємодії суб’єктів у межах інноваційних інфраструктур.

Другий день конференції передбачав дискусії у форматі діалогів «учасники конференції – підприємці FORBES-рейтингу» – в які проекти та інфраструктуру готові інвестувати люди зі списку FORBES, а також роботу круглого столу «Розвиток стартапів на засадах менторства та взаємодії учасників інноваційної інфраструктури. Проблеми ресурсного забезпечення розвитку стартапів та суб’єктів інноваційної інфраструктури». Ключовими питаннями для дискусії були:

  • історії успіхів та провалів очима відомих світових стартаперів, вчених та підприємців;
  • проблеми формування та ресурсного забезпечення краудфандингового майданчику Tech Startup School;
  • «Чи достатньо креативності та ідеї за обмеженості ресурсів»: думки з позицій вчених, бізнесу та влади;
  • обговорення зарубіжного досвіду за тематикою інноваційної інфраструктури, розвитку підприємництва та стартапів за допомогою програми Spark тощо.

25 травня 2019 року свою роботу конференція продовжила на Форумі «Інноваційна весна 2019» відкриттям MBA програми від Tech Startup School, мотиваційними виступами NovaTalking від молодих амбітних ідейників, Науково-технологічною виставкою Національного університету «Львівська політехніка», Міським конкурсом стартапів та лекціями успішних підприємців, стартаперів та інвесторів.

на конференції з проблем інноваційної інфраструктури на конференції з проблем інноваційної інфраструктури на конференції з проблем інноваційної інфраструктури на конференції з проблем інноваційної інфраструктури на конференції з проблем інноваційної інфраструктури