Майже 97% опитаних політехніків підтримали вдосконалення електронного документообігу в нашому університеті

Наталія Павлишин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Заставка до матеріалу

Упродовж двох тижнів львівські політехніки мали можливість проходити анкетування, результати якого допоможуть зрозуміти найбільш критичні місця в контексті підписання та отримання документів у нашому університеті. Це опитування – перший крок у реалізації цифровізації документообігу університету в частині підписання та отримання електронних документів. І водночас важлива інновація, що веде до досягнення однієї зі стратегічних цілей – створення середовища, сприятливого для навчання, праці та розвитку особистості.

Реалізовують цей проєкт у межах участі команди політехніків у програмі «Лідери трансформації університетів задля відродження України» – Leaders of University Transformation for Ukraine’s Reinvention (LUTUR).

Серед учасників анонімного опитування – майже 72% працівників і понад 28% студентів, аспірантів, докторантів.

На підтримку вдосконалення електронного документообігу, зокрема для підписання відомостей успішності студентів, а також для замовлення довідок через е-кабінет працівника, висловилися майже 97% науково-педагогічних працівників і стільки ж студентів, які пройшли опитування, 100% навчально-допоміжного персоналу кафедр, працівники дирекцій та працівники інших структурних підрозділів.

Понад 93% опитаних науково-педагогічних працівників висловилися за використання документів в електронному варіанті з електронним цифровим підписом і самостійним роздруком з е-кабінету.

Майже 67% респондентів із цієї категорії замовляли довідки у відділі кадрів один-три рази на рік, 19% – понад тричі на рік.

Обираючи важливі функції електронного документообігу, опитані науково-педагогічні працівники виокремили:

  • шаблони документів, заяв тощо – 86%;
  • електронне підписання успішності студентів – 86%;
  • відстеження статусу документів та процесу їх підписання – 83%.

Натомість для опитаних студентів найважливіше:

  • відстеження статусу документів у режимі реального часу – майже 97%;
  • відстеження процесу підписання документів – 80%.

Здобувачі бакалаврського та магістерського рівнів найчастіше за довідками звертаються до дирекцій своїх інститутів. Опитані з обох категорій здебільшого зверталися із запитом на отримання документів не частіше, ніж раз на рік.

Тож на підставі результатів цього опитування команда політехніків, яка проходить навчання у межах програми LUTUR, та залучені фахівці напрацьовують кроки для реалізації проєкту з удосконалення системи е-документообігу у Львівській політехніці.

Нагадуємо, що програму «Лідери трансформації університетів задля відродження України» – Leaders of University Transformation for Ukraine’s Reinvention (LUTUR) реалізовує Британська Рада в Україні у партнерстві з Міністерством освіти і науки України й Фондом Президента України з підтримки освіти, науки та спорту.