Львівські політехніки розробляють застосунок для покращення та зміцнення відносин у сім’ї

Tech StartUp School Львівської політехніки
Учасники проєкту

Студенти і викладачі Національного університету «Львівська політехніка» розробляють застосунок im2be, за допомогою якого люди зможуть покращувати та зміцнювати стосунки в родині.

«В сучасному світі діти все більше віддаляються від батьків, прірва непорозуміння зростає, тож наша мета – надати сім’ям інструмент для побудови ближчих і тепліших відносин. Батьки зможуть ставити завдання дітям, за що ті отримуватимуть винагороди, і навпаки. Крім того, вони зможуть отримати поради та завдання від вбудованого асистента. Усе це подано в гейміфікованому форматі, щоб зробити процес привабливим і цікавим», – так описують суть проєкту учасники команди.

У Tech StartUp School Львівської політехніки мали змогу поспілкуватися з командою проєкту й уточнити деталі роботи, дружби та майбутні плани.

– Як ви познайомилися?

– Більша частина команди – це одногрупники, студенти однієї навчальної програми, тобто ми знаємо одне одного вже понад 2 роки, що було нашою перевагою та робило співпрацю легшою. Інші студенти, які долучились трішки пізніше – це хороші знайомі, на яких, ми знали, можна розраховувати, і які швидко адаптувались та стали невід’ємною частиною команди.

– Як виникла ідея?

– Ми багато думали над проблемами, які загалом виникають у людей, та одна ніяк не давала спокою: те, що люди, особливо діти й підлітки, вирішують завершити життя самогубством. Провівши дослідження, ми з’ясували, що багато з цих випадків пов’язані з дитячими травмами та проблемами, які виникають у ранньому віці, коли ми є ще не повністю свідомими. Це спонукало нас створити проєкт, який би зміг завадити цьому та зменшити кількість таких випадків.

– Як залучили фінансування?

– Практично з самого початку проєкту наш ментор, Ярослав Клочник, представив нам Грегогі Геріса та його команду, які вже кілька років працювали над схожою ідею. Після тривалої розмови ми домовились про співпрацю та спільний шлях. 24 лютого 2024 року Грегорі та Адам Вдов’як як представники компанії Intelligent Technologies разом із Назаром Подольчаком, директором Наукового парку SID City Львівської політехніки, підписали договір про співпрацю, що означало подальше офіційне фінансування нашої команди.

Крім того, ми брали участь в акселераційній програмі Tech Accelerator, де посіли ІІІ місце й отримали фінансування.

– Які ваші плани?

– Зараз ми збираємо «фідбеки» від наших закритих бета-тестерів, виправляємо всі дефекти і вдосконалюємо застосунок перед тим, як вийти у відкритий бета-тест. У нас є великі плани на те, як розвивати проєкт, зокрема з використанням штучного інтелекту (який ми вже, насправді, впроваджуємо й зараз тестуємо), і крок за кроком ми, як команда, рухаємось до нашої мети.

Докладніше – на сторінці Tech StartUp School у соцмережі Фейсбук.