Літні школи ― хороша можливість заохотити учнів вступати до Львівської політехніки

Анастасія Степаняк, Центр комунікацій Львівської політехніки
Олег Давидчак

Одним із пунктів Стратегічного плану розвитку Львівської політехніки до 2025 року є запровадження програми «Літня школа». Говоримо про це з проректором з науково-педагогічної роботи Олегом Давидчаком.

— Олеже Романовичу, як університет реалізує згадану програму?

― Щорічно Львівська політехніка організовує літні школи для учнів. Минулоріч їх було дві ― IТ Camp і «Політехнік Сamp». Учасниками шкіл стало близько сорока осіб. Ми організовуємо їх спільно з Малою академією наук, адже у завдання МАН також входить пошук обдарованої молоді для наукової діяльності. Від університету літні школи модерує Інтелектуальний навчально-науковий центр професійно-кар’єрної орієнтації. Цей підрозділ провадить профорієнтаційну роботу серед школярів з метою їх заохочення вступати до нашого університету.

— Розкажіть, будь ласка, детальніше про ці літні школи.

― Як я вже казав, це школи для потенційних абітурієнтів. Тривали вони два тижні. «Політехнік Сamp» мала загальноуніверситетський профіль ― учні отримали можливість ознайомитися з нашими інститутами, їхніми проєктами. Друга була ІТ-спрямування та ознайомлювала з розробками Політехніки у сфері інформаційних технологій, навчальними програмами, технологіями, лабораторіями. Також у межах цих лабораторій учні виконували прості проєкти.

Окрім того, ІННЦПКО супроводжує гуртки Малої академії університету, що є у межах кожного інституту. Деякі з цих гуртків провадять певні дослідження на рівні шкільної програми, тож у межах літньої школи учасників також ознайомлювали з можливістю долучатися до цих проєктів.

— Чи матимуть школярі таку ж нагоду цього року?

― Цьогоріч ми також запланували реалізацію таких програм, проте карантин вніс свої корективи. Наразі остаточно відповісти на це питання складно.

запровадження програми «Літня школа» запровадження програми «Літня школа» запровадження програми «Літня школа» запровадження програми «Літня школа»