Конкурс есеїв «Ініціатива ЄС «Східне партнерство»: реалізовані цілі vs втрачені можливості»

Кафедра політології та міжнародних відносин Львівської політехніки
Заставка конкурсу

У 2009 році було запроваджено ініціативу ЄС «Східне партнерство», яка визначила формат співпраці між Європейським Союзом та Україною, Грузією, Молдовою, Вірменією, Азербайджаном і Білоруссю. За понад 10 років діяльності Східне партнерство демонструє як позитивні досягнення – запровадження безвізу чи підписання Угоди про асоціацію з Україною, Молдовою та Грузією, збільшення фінансової підтримки партнерів на сході та поширення європейських цінностей – так і певні прогалини, які, насамперед, пов’язані з проблемами демократизації східноєвропейського регіону. Виникає риторичне питання: Східне партнерство – це історія успіхів чи втрачених можливостей?

Якщо Ви маєте власну позицію з цієї теми, кафедра політології та міжнародних відносин Національного університету «Львівська політехніка» та команда Проєкту «Ініціатива ЄС «Східне партнерство: можливості для України» в рамках програми ЄС Еразмус+ Жан Моне запрошують Вас взяти участь у конкурсі есеїв «Ініціатива ЄС «Східне партнерство»: реалізовані цілі vs втрачені можливості».

Мета конкурсу: залучити молодь до обговорення євроінтеграційних можливостей України в контексті реалізації програми ЄС «Східне партнерство». Стати учасниками конкурсу можуть школярі 9–11 класів і студенти.

Як взяти участь у конкурсі?

Для участі в конкурсі потрібно написати есей обсягом 600–700 слів на будь-яку з тем:

  • «Чому для України важлива європейська інтеграція?»
  • «Історії успіху Східного партнерства»
  • «Чому програма Еразмус + важлива для української молоді?»
  • «Які є обмеження для розвитку Східного партнерства та участі в ньому України?»
  • «Що я можу зробити задля наближення України до Європейського Союзу?»

Матеріал потрібно надіслати на е-адресу ol.tsebenko@gmail.com контактної особи – Олега Олександровича Цебенка, зазначити прізвище, ім’я, по батькові, місто/село, вік, навчальний заклад, контакти (телефон, e-mail, Facebook). Мова написання – українська.

Оформлення: формат – A4, орієнтація – книжкова, матеріали збережені та підготовлені у форматі Microsoft Word (*.doc або *.docx); поля – всі сторони – 2 см, вирівнювання тексту за шириною; шрифт – Times New Roman 14, інтервал – 1,5, абзац – 1,25 см; нумерація сторінок не обов’язкова; посилання на літературу вказувати у виносках внизу сторінки (за наявності).

Назва файлу з есеєм має бути підписана відповідно до прізвища та ініціалів учасника конкурсу.

Дедлайн подання – 10 травня 2022 року включно.

Основну увагу під час оцінювання буде спрямовано на:

  • глибину розкриття зазначеної теми;
  • оригінальність та нестандартність мислення;
  • композиційну цілісність;
  • грамотність викладу.

Всі учасники конкурсу одержать сертифікати й цікаву екскурсію Львівською політехнікою. Автори найкращих робіт отримають нагороди, а їхні матеріали будуть розміщені на сайті проєкту.

Довідка

Конкурс відбувається в рамках проєкту «Ініціатива ЄС «Східне партнерство: можливості для України» за підтримки Європейського інструменту сусідства, програма Еразмус+, напрям Жан Моне.

З докладнішою інформацією можна ознайомитися на сайті проєкту.