У Хмельницькій політехніці відбулася зустріч із представниками Посольства США в Україні та Фонду «Відродження»

Хмельницький політехнічний коледж Львівської політехніки
на зустрічі

Інтелектуальна еліта Хмельницького політехнічного коледжу Національного університету «Львівська політехніка» провела зустріч із представниками інституцій, що упродовж багатьох років займаються грантовою діяльністю в Україні: це спеціаліст із академічних зв’язків секції публічних відносин Посольства США в Україні Віра Терновська та представник Міжнародного фонду «Відродження» Григорій Баран.

Темою обговорення зустрічі «Грантові програми та участь у них» стали вимоги до написання грантових проєктів, аналіз основних помилок під час подання заявок, генерація ідей, що відповідають стратегічним цілям грантодавців. Оскільки гранти надають на конкурсній основі, а отже, сам факт оформлення та подання заявки не є гарантією його отримання, представники фондів звернули увагу політехніків на деякі нюанси, що додають шансів на перемогу. Так, пані Віра розповіла, що для Посольства США є важливим посилання на успішний американський досвід, що підтверджує ефективність цього проєкту. Пан Григорій повідомив, що для Фонду «Відродження» пріоритетним є фінансування значущих суспільних ініціатив через краудфандінг, тобто залучення частини коштів від громадян як підтвердження потрібності здійснення саме цієї програми.

У політехніків – адміністрації, керівників підрозділів, голів циклових комісій та найуспішніших студентів – виникало багато запитань щодо процедури оформлення й термінів подання заявок, фінансового обґрунтування, можливості змін під час реалізації гранту, – тож розмова була довгою та, слід сподіватись, результативною. Хмельничани мають надію, що зустріч із представниками Посольства США та Міжнародного фонду «Відродження» стане початком подальшої плідної співпраці в розвитку освіти та громадянського суспільства в Україні на основі демократичних цінностей.

на зустрічі з представниками іноземних установ на зустрічі з представниками іноземних установ на зустрічі з представниками іноземних установ на зустрічі з представниками іноземних установ на зустрічі з представниками іноземних установ на зустрічі з представниками іноземних установ на зустрічі з представниками іноземних установ